Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Hívd most! Vagy holnap...

2012.04.06. 18:54 :: Altezza

Azt szokták mondani, az élet megold mindent. Működni látszik a dolog. Párszor már siránkoztam, hogy milyen komor a hangulat a várókban, ma viszont alig bírtam ki, hogy ne kezdjek hangos, fetrengős röhögésbe.

Nem kell megijedni, nem kezdte el hirtelen támogatni az OEP a várótermi kabarét, egyszerűen csak valaki bekapcsolta az eddig csak porosodó TV-t a váróban.
Abban a váróban, ahol a kísérőket leszámítva(?) szinte csak kétségbeesett ember ül. Meg én, aki viszont mindig áll.
Szóval valaki bekapcsolta a TV-t, olyan hangerőn, hogy a sugárkezelés értelmetlenné vált, mert nem ért el olyan frekvenciát, mint a hangszóró. A műsor pedig nem volt más, mint az EZO TV aktuális adása. A műsorban 445 forint/hívásért kapott mindenki kb. 1 percet, amely arról szólt, hogy miután megmondta a keresztnevét és a korát, gondolnia kellett egy "reális összegre", melyet be szeretne vonzani, ebben pedig egy azt hiszem Zeusz névre hallgató tisztánlátó segített. A dolog elég egyszerűnek tűnt, fogott egy kb. 1 cm X 4 cm-es papírlapot és egy gyertya lángjával elégette. Zeusz nem aprózta el a dolgot, egy idő után felajánlotta, hogy az adás hátralévő részében tízezerszeres energiát bocsát ki a betelefonálók felé. Mondom, a sugárkezelés teljesen okafogyott lett a műsor ideje alatt. Azt nem tudom, hogy akik e nemes felajánlás előtt telefonáltak, azok végül megkapták-e a kívánt összeget, vagy újra kellett tárcsázni? Illetve ha megkapták, akkor miért kellett emelni a dózist?
Sajnos a betelefonálók ne maradtak vonalban, így már nem hallhattuk, amint becsönget hozzájuk a pénzes postás, a megkívánt "reális összeggel". A műveletben a tisztánlátó segítségére volt egy dekoratívnak szánt hölgy, aki végig sikoltozva biztatta a tv előtt ülőket a tárcsázásra. Komolyan mondom, szinte vonyítottam magamban a röhögéstől.
Szerencsétlenségemre a várakozó körülbelül 30 fős tömeg nem nagyon érezte át a dolog komolyságát, így a 2/3-uk ült a szokásos csendben, a többiek úgy-ahogy nézték az adást, de sajnos csak 1-2 embernél láttam, hogy elkerekedik a szemük.
Nem tudom, hogy ki kapcsolta be a TV-t, de nagyon jó érzékkel választott csatornát. Ennél jobb csak akkor lett volna, ha a fent említett összegért egyenesen el is távolítja a különféle daganatokat. Bár, mint azt tudjuk, van ilyen is. Abszolút a célközönség ült ott: utolsó szalmaszálba is megkapaszkodó emberek.

A műsort nézve a következő kérdések merültek fel bennem:

  • Amennyiben a betelefonáló ikervonallal rendelkezik, akkor az "ikre" is megkapja a megkívánt összeget, vagy felezniük kell?
  • Hogyan azonosítja be a célszemélyt a tisztánlátó? Keresztnév és kor alapján? Ebben az esetben nem történhet meg, hogy egy másik 59 éves Marika jut a vagyonhoz?
  • Ha a számlafizető számít célszemélynek, akkor mi történik ha céges telefonról hívom? A cég kapja meg a pénzt?
  • Miért mondogatják adás közben, hogy vissza nem térő alkalom, mikor, mint azt ma megtudtam, minden nap fut a produkció?

Azt nem kérdezem meg, hogy van-e aki ebben komolyan hisz, mivel ez sajnos nyilvánvaló. És ezzel el is érkeztünk a mai nap tanulságához, ami persze nem mai történet: hihetetlen, hogy mennyien használják ki mások hiszékenységét, tudatlanságát. Zuhanó repülőn nincsenek ateisták, szól a mondás és nyilvánvaló, hogy egy ilyen betegség is kihozza az emberekből a mindenben való hitet.
Egyszer talán majd sikerül betiltani az ilyen jellegű csalásokat is.

Addig is kérnék mindenkit, hogy abban higgyen, amit Ő maga megtesz. Az biztos.

És, hogy magamról is írjak: a mai nappal túl vagyok az öt hetes kezelés harmadik hetén. Mellékhatásról továbbra sem tudok beszámolni. Egyedül a kiegészítő kezelésnek szánt szerdai teremfoci okozott némi nem várt tünetet, ugyanis egy megpattanó labda lehorzsolta az orromat.
Újabb bizonyíték az alternatív gyógymódok ellen. ;-)

9 komment

Címkék: énblog élet vicc rák egészség hit csalás vastagbélrák végbélrák Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr494367952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L0mpos 2012.08.27. 11:23:00

Nagyon komoly storyk, remélem nem bánod ha egy ilyen régihez is kommentelek. Az ilyen műsorok közül a legvadabb a Gyurcsók nevű figura szereplésével zajlott, aki a szó szoros értelmében sárga csekket küldött, amire bizonyos összeget befizetve 1 hónapig "szerette" a befizetőt.
Zseniális! :-D

Altezza 2012.08.27. 11:24:44

@L0mpos:
Miért bánnám? Örülök, hogy van, aki a régebbi írásokat is elolvassa.
Ha meg még tetszik is neki, az külön jó!

bobomami 2012.08.27. 17:03:47

@L0mpos: Nem hiszed el, de ismertem olyan embert, aki azt állította, hogy Gyurcsók kezelése használt neki!

bobomami 2012.08.27. 17:05:47

@Altezza: Most találkoztam a blogoddal, és az elejétől olvasom. Természetesen Te leszel a nyertes a rákkal vívott csatában!

Altezza 2012.08.27. 17:08:24

@bobomami:
Szia!
Remélem, nem alszol el rajta menet közben.
:-)

vorosduma 2012.09.29. 10:51:35

Én is most kezdtem el olvasni (közvetett érintettség okán), az elejéről, még nem ugrom a "végére".

Altezza 2012.09.29. 11:06:11

@vorosduma: Ûdv a klubban! Kitartást az olvasáshoz!
A Google hozott ide, vagy tudtál egy rövidebb utat az erdőn át?

vorosduma 2012.09.29. 12:23:15

A Google-lal jottem. Nem talalt ide hamar, az elso oldalakon orvosi es egyeb blogok jottek elo. Ezeken mar tul vagyok, s inkabb a szemelyes "elmenyek" erdekelnek, kulonosen, ha ironiaval vannak megfuszerezve! :-)

Altezza 2012.09.29. 12:27:13

@vorosduma:
Akkor jó szórakozást! ;-)
süti beállítások módosítása