Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Kékhalál

2012.08.26. 00:53 :: Altezza

Ma ismét ellátogattam az onkológushoz, mert a szerdai randinkon nem tudott minden előzményt felvinni a gépbe, otthagyni viszont nem engedte a kórházi zárójelentést és az egyéb leleteket. Még jó, hogy szeretek kocsikázni.

Ha már úgyis ott voltam, igyekeztem további információkat kisajtolni a rám váró kemóval kapcsolatban. Konkrétumokat persze nem tudtam meg, de az már szinte biztosra vehető, hogy a kétnapos, ottalvós kivitelből kapok majd. Szó esett a várható mellékhatásokról is. A szer ugyan még nincs eldöntve, de itt is látszik egy befutó, aminek a nevét ugyan nem tudom (Chemotox?), de azért meséltek róla. Illetve a hatásairól, mely szerint számíthatok: hányingerre, hőemelkedésre, lázra, illetve óvakodnom kell majd a hideg dolgok érintésétől, fogyasztásától, mert az ilyen ingereket állítólag hatványozottan észleli a szervezet, magyarán fájdalmas lesz. Ennek azért is örülök nagyon, mert inni gyakorlatilag csak olyan dolgokat iszom, amelyek még éppen nem fagytak meg. Télen is. Eddig az étkezéseimet korlátozták, most már inni sem ihatok azt, amit akarok. Illetve ihatok, csak langyosan. Persze mindez még csak a jövő, még van bő egy hetem kiélni a jéghez való vonzódásomat, merthogy az is kiderült ma, hogy szeptember első hetében el akarják kezdeni a kezelést. Tűkön ülve várom. Hiszen köztudott, hogy mennyire szeretem a tűket.
Ellenben lehetőségem lesz "saját" szobát kérni, igaz, ezért már fizetni kell. Nem nagy összeg, úgy ötezer forint éjszakánként, de így legalább nagyobb sanszom lenne szabad WC-t találni. Megfontolandó ajánlat. És ha már szóba került a kórházi szolgáltatás: úgy öt hónapja írtam arról, hogy mennyire sivár a különféle egészségügyi intézményekben a hangulat, hogy szinte sehol egy kép a falon, vagy ilyesmi. Nos, amíg ma várakoztam az onkológusra, feltűnt, hogy a főfolyosón, ahol amúgy a vizsgálatokra, kezelésekre szoktak várni a különféle daganatos betegek, akad néhány kép a falon. Mondjuk anno én nem ilyen jellegűekre gondoltam. Az egyiket lefényképeztem, mert már akkor sem tudtam megfejteni, hogy ki és miért gondolta azt, hogy a hányatott (azt hiszem ezt vehetjük szó szerint is) sorsú ügyfelek pont erre vágynak majd.
Íme a kép:

IMAG0903.jpg

Igen, jól látják. A képen jégbe hűtött, döglött halak láthatóak, egy kétes higiéniájú ládában. Ki az, aki kopaszon, hányingerrel küzdve, már-már kilátástalan helyzetben ne vágyna egy ilyen kompozícióra? További rejtély, hogy miért kék némelyik hal? Nem vagyok a modern művészetek ellen, de ennél azért életigenlőbb kompozíciót is el tudnék képzelni ezen a helyen. Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen finnyás.

Még jó, hogy nem mindenki ilyen nyavalygós: pénteken felhívott Zoli bácsi. Tudják, Ő az az EMBER, akivel az első műtét során voltunk cella szobatársak. A hogylétem felől érdeklődött. Szerencsére Ő is remekül van. A kora miatt megússza a kemót, de nemsokára ismét kórházba kell vonulnia, hogy egy hasfalerősítő hálót műtsenek bele. Januárban pedig újra befekszik majd, hogy végigcsináljon egy tizenakárhány tételből álló vizsgálatsort, melyben természetesen különféle tükrözések is szerepelnek. Mindezeket olyan természetességgel mesélte el, mintha egy hétvégi kirándulásról tartana élménybeszámolót. Ezt az embert semmivel sem lehet megtörni. Szerencsére. Csak emlékeztetőül: 85 éves.
Ha egyszer az emberek halhatatlanná válnak, az azért lesz, mert a halál belefárad majd az ővele folytatott harcba. Ami nyilvánvalóan még el sem kezdődött.
Remélem, akkor is eszembe jut majd a személye, amikor éppen sikoltozni készülök a felém közelítő tű(k) miatt. Mert azt nem hinném, hogy ez valaha is megváltozik nálam. Nem változom én olyan könnyen.
Az eddig megváltoztatott dolgok is kezdenek a helyükre kerülni. Hétfőtől ugye elvileg ismét munka, plusz egyre jobban mennék már aktívabban mozogni, amit a kemó előtt el is fogok kezdeni, valamint a hasamat is kezdi visszafoglalni a szőr. Még néhány hét és szerintem a köldökszösz termelés is megindul. Ami nyilvánvalóan fontos dolog, hiszen még saját Wikipédia oldala is van a jelenségnek.
Hogy embereknek mikre van idejük...

Nekem viszont az alvásidőmből megy ennek a bejegyzésnek az írása, úgyhogy abba is hagyom. Bár kicsit félve teszem, mert nem igazán szeretnék kék színű, döglött halakkal álmodni.

29 komment

Címkék: énblog élet vicc rák egészség wc vastagbélrák kemoterápia végbélrák kemó Egészségügy Zoli Bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr684732101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.27. 06:51:41

Egy halasláda szerintem mindenhol így néz ki.
Mondjuk szerintem 90 fokkal elforgatták a képet, de attól még MIIIEEEEZ? :D

"A szer ugyan még nincs eldöntve, de itt is látszik egy befutó, aminek a nevét ugyan nem tudom (Chemotox?)"
Itt röhögtem :D Ilyen humorérzékkel tuti a túlélés :)

Koky_ 2012.08.27. 07:31:23

Jézusom! Ez a kép büntet :))
Ahova mi járunk kemóra, ott legalább gyönyörű tájképek és virágfotók lógnak a falon :)

Kitartás és mielőbbi gyógyulást kívánok!

MiCKEY 2012.08.27. 08:47:33

Ironikus, hogy a Google hirdetés oldalt, milyen reklámokat társít a témához :)

felmary 2012.08.27. 08:48:04

Amióta voltam a Pompidou-ban, azóta én már nem lepődök meg semmin.

Ellenben -és ezt nem tudom, hogy sikerült elérned- Veled álmodtam... A lényeg az volt, hogy el kellett mennem valami vizsgálatra, és Te -mint a téma szakértője, jöttél velem. Nem tudom, hogy beszéltünk meg egy ilyen találkozót, de mindenesetre jöttél. Aztán a doki azt mondta, hogy sztómát kell kapnom, ezért -előkészületként- belevezetett egy csövet a hasamba, majd a végére rákötött egy vascsövet. Aztán kérdeztem tőled, hogy ezzel meg miaf... kell csinálni, mondtad, hogy dugjam a kabátom alá. Ja, és eladtál nekem egy motrot 25ezerért, és a kórház egybehangzó véleménye szerint ez a legspécibb kismotor széles e világon.

Szóval ez van. Asszem kevesebbet kellene itt lógnom. :-)

fishaa 2012.08.27. 09:18:03

Szia!

Most találtam csak rá a blogodra. Nagyon jól írsz, gratula. Sok kitartást kívánok a kálváriához.

Nem volt időm mindent végigolvasni, így nem tudom, hogy van-e még sztómád és küzdesz-e még a ragaccsal. Ha igen, akkor pár tanács (sajnos nekem is volt szerencsém egy ideigleneshez több, mint fél évig):
- létezik ragacseltávolító-kendő. Érdemes használni, mondjuk zuhanyzás közben, csak utána alaposan le kell mosni, hogy ne gátolja a feltapadást.
- van ugyanilyenben ragadásfokozó kendő is. Ezt értelemszerűen a zsák felrakása előtt kell felvinni, ha szükséged van rá. Elvileg ezt bőrápolónak is hívják, ennek ellenére, vagy pont ezért iszonyatosan tud csípni, ha kimart területet ér.
- Nekem rengeteg problémám volt a feltapadással. Állandóan lejött a zsák, mert nagyon rossz helyen volt. Erre a legjobb praktika, amit ki tudtunk találni az a hajszárító volt. Még a felrakás előtt kicsit meg kell melegíteni vele, és sokat javul a helyzet.

Mégegyszer sok kitartást kívánok!

Altezza 2012.08.27. 09:49:00

@felmary:
A rémálmodnak nem örülök, de remélem azért nem veszi el a dolog a blogtól a kedved.
Ha autót írtál volna, akkor nem is tudod, hogy mennyire beletrafálsz. ;-)

Altezza 2012.08.27. 09:50:49

@fishaa:
Szia!
Köszi a biztatást!
A stoma egy hónapja lekerült, úgyhogy a leírt bőrápolás egyelőre nem aktuális. De köszönöm a tippet.
Mondjuk a bőrömön még mindig látszik a ragasztó okozta gyötrelem.
Lőttek a modell karrieremnek.

christophe 2012.08.27. 09:53:49

Kitartás és mielőbbi gyógyulást kívánok!

Bajkál 2012.08.27. 09:58:37

Nem hittem a szememnek, amikor beleolvastam a blogodba - több posztot is érintve - , annyira hihetetlen, hogy indexesék ilyet is kitesznek címlapra.

A posztokból látszik, hogy írni tudó, a körülményeket kulturáltan elfogadni próbáló és jobb sorsra érdemes valaki írja, aki szinte tabuként kezelt témát egyfajta szolgálatként oszt meg érintettekkel, meg azokkal is, akik nem azok, de lehetnek még, csak nem vesznek róla tudomást.

Igazán értékes a naplód, és bár a Goldenblogot egyértelműen értéktelen nesze semminek tartom, a blogod miatt regisztráltam a faszbúkra (a büdös életben nem szántam volna rá magam), hogy szavazzak a blogodra.

Az életedhez meg természetesen a legjobbakat szeretném kívánni, jó lenne, ha néha látnánk megvalósult kívánságokat is:)))

Altezza 2012.08.27. 10:54:57

@Bajkál:
Köszönöm az elismerő szavakat és a szavazatot!
Mindkettő igen jól esett.

Brian Cohen 2012.08.27. 11:08:41

A halak egy része azért kék, mert a való életben is kék. Gyanúm szeritn ezek korall szirteknél élő halak amik mindenféle színekben pompáznak. Élőben és víz alatt még csodálatosabbak.

barnaszemű 2012.08.27. 11:47:17

Szia Altezza!

Ma reggel találtam a blogodra, és azóta egy ceruzát nem tettem keresztbe, a telefonálókat igyekszem gyorsan lerázni (ami egy ügyfélszolgálaton nem a legjobb..) Régen nevettem ennyit, fantasztikus a humorérzéked! Eszedbe ne jusson abbahagyni az írást, mert itt már többen függőek leszünk és az elvonás súlyos tünetekkel fog járni....

DreamerX 2012.08.27. 11:48:02

A sebek után maradt bőrszínelváltozások, és hegek ellen a körömvirág tartalmú kenőcsöket tudom ajánlani. Amúgy kitartást!
Amúgy közeli rokonom nemrég kemón esett át, és meglepő módon ő még hízott is közben, ma már vannak olyan szerek, amik nem annyira brutálisak. Szurkolok, hogy olyat kapjál!

Altezza 2012.08.27. 12:44:56

@barnaszemű:
Szia!
Remélem, a munkakieséseddel nem mélyítettem tovább a gazdasági válságot.
De azért majd igyekszem további okot adni a munkakerülésre.
;-)

Altezza 2012.08.27. 12:45:55

@Brian Cohen:
Én simán pontyoknak néztem a kék halakat. Mondjuk nem csodálom, hogy elkékülnek a víz alatt: ott nincs levegő!

Altezza 2012.08.27. 12:47:36

@DreamerX:
Köszi a tippet!
Ha lehet, a nagyobb hízásokat kihagynám, így is van rajtam 5 kiló felesleg. De ha végre lasagne ízű lesz a cucc, akkor üsse kavics, jöjjenek a kalóriák.

pagonylako 2012.08.27. 12:59:06

Kedves Altezza!
Végigolvastam a blogodat és mélyen érintett. Korban és családi állapotban is hasonlóak vagyunk. Az állapotodat illetően nem kérdezlek, de nem azért mert bunkó lennék vagy ne érdekelne.
Érdekelne viszont a családod, mégpedig hogyan élik meg ezt az egészet, változtatott-e rajtuk valamit. Gondolom a legtöbb erőt a kislányod adja.
Szép napot! :)

Altezza 2012.08.27. 13:12:27

@pagonylako:
Szia!
Köszönöm nemkérdésed, jól vagyok! (Kipp-kopp)
A családom természetesen csak az örökségre hajt.

Nem volt nagy az öröm, amikor kiderült a nyavalyám, azóta viszont valahogy hétköznapibbá vált a dolog, amit nagyban segít az, hogy a műtéteket leszámítva nem okozott nagyon nagy változást az életemben. Bár nyilván tudnánk jobb elfoglaltságot is.
Természetesen a lányom a legnagyobb motiváció, hiszen mi más lehetne jobb az életemben?

Koky_ 2012.08.27. 13:56:09

A mai napom a blogod olvasásával telik, egészen az elejétől elkezdtem és folytatom is. Csodálatra méltó a stílusod, és a felfogásod. Mi is hasonlóképpen viselkedünk Anyuval, akinek tüdőrákja van, csak őt nem lehet műteni, kemót kap minden héten. Most például tiszta szerencsének tartottuk, hogy hullik a haja, mert ilyen melegben csak melegítené :) Ő is velünk együtt nevet, ez sokat segít.
Most már folytatnod kell a blogot, mert szerintem sokan kíváncsiak, hogy alakul a sorsod. Remélem csupa jót fogunk olvasni rólad :)

L0mpos 2012.08.27. 14:46:16

Ebben a percben értem az utolsó bejegyzés végére. Egy lendülettel olvastam végig az elsőtől az utolsóig.
Kívánom neked, hogy ebben a szellemben folytasd tovább, és épségben, egészségben töltsd a családoddal az elkövetkező 50-60-70 évet!
Ugyanakkor úgy érzem muszáj leírnom, hogy végig vérzett a szívem, mivel én épp Májusban vesztettem el a húgom, aki nem tudta feldolgozni hogy élete szerelme elvesztette a harcot a vastagbélrákkal szemben. 24, illetve 22 évesek voltak, és azt hiszem legalább egyikük még ma is élhetne ha ilyen szellemben tudtam/tudtuk volna szemlélni a nehézségeket, és segíteni nekik a küzdelemben. Ezért hatalmas érték amit ide leírsz.
Ne haragudj amiért ezt leírtam, de én is nehezen bírkózok meg ezzel és ha cseppenként is, de igyekszem valahogy kiadni magamból.
Szívből kívánok Nektek minden jót, és maradj meg ilyennek. Kérlek hogy folytasd a blogot, mert olyan hatása van amivel talán még te sem vagy teljesen tisztában.

Üdvözlettel,
Dávid

"Keep on keepin' on!"

felmary 2012.08.27. 15:37:32

Miezmiez? Index főoldal?

Altezza 2012.08.27. 15:57:56

@felmary:
Igen, tegnap este tíztől ma délig kint volt ez a bejegyzés. Nem is értem....

Altezza 2012.08.27. 17:21:15

@ColT: @Koky_: @felmary: @fishaa: @barnaszemű: @DreamerX: @pagonylako: @L0mpos:

Mindenkinek köszönöm a biztató, elismerő és megható sorokat!

Nem tudom, hogy hogyan és miért kerültem index címlapra, de jól esett.
Köszi!

Bajkál 2012.08.27. 17:41:54

Én most tulajdonképpen azért néztem vissza, hogy megnézzem, mennyi kommentet eredményezett a címlap.

Persze, nem sokat, ez nem az a téma, ami hozza a kattintásokat és az emberek többsége - érthető módon - elhárítja magától az ilyet, ez nemszeretem dolog és különben is, csak másokkal fordulhat elő ugye...

Ezzel együtt meglepett, hogy kitették az indexesek pár órára, nőttek is fél centit a szememben a mérhetetlen sok agyszennyező gagyi meg meg önmagáért való trágárság kirakása után.

Persze a valóság őket, meg a papírformát igazolta, nincs az a kimondottan nagy kereslet testbe vágó, valósághű témák iránt hiteles és némiképp formabontó előadásban sem.

Persze, te csak folytasd, nagy érték, amit csinálsz és sokaknak segítség is, olyanoknak főként, akik így-úgy érintettek, amint látod is a reakciókból. Mások meg csak úgy olvassák, hogy képben legyenek, mi is a rák közelnézetből.

Én a magam részéről bizonyosan az összes posztot el fogom olvasni visszamenőleg is és követem a továbbiakat is, másoknak is ajánlva.

És ne köszönd meg, nem azért írtam:D

Annamarias 2012.08.27. 17:45:03

Kedves Misi:)
Természetesen én is szavaztam Rád és mint oly sokan, én is végig olvastam a történetedet. Örülök az örömeidnek - sajnálom a fémgyűrűt..
Remélem a részedre a legjobbakat, gondolom ezzel Te is így vagy...:)ügyesen popin rúgtad a rákot.
Annamária

Altezza 2012.08.27. 17:48:38

@Bajkál:
Komment áradat talán nem jött, de ez a pár óra is úgy 6000 látogatót és kb. 10000 oldalletöltést eredményezett, ami azt mutatja, hogy sokan kattintottak régebbi bejegyzésekre is.
Ja, és nem köszönöm! :-)

Altezza 2012.08.27. 17:53:29

@Annamarias:
Kedves Annamária,
Akkor sem hiszem majd el, hogy nem a rák visz el, ha a 100. szülinapomon egy zuhanó repülő ablakán nézem a közeledő talajt.

;-)

NYulacs 2012.08.28. 00:29:35

Te

Isten.
Vajon mit akarnak a jobb sorsra érdemes versenyzőknek üzenni ezzel a fotóval a falon?! "Mind így végezzük, memento mori!" vagy "ENNÉL tutira jobban érzed magad, haver!" vagy "Na ugye, nem is olyan rossz ez kemo!"
Júniusban voltam a II-es női klinikán egy vizsgálaton, másfél óra ácsorgás a folyosón a tömegben, közben kínomban igyekeztem a falon lévő Tilos kopogni! ill A betegek behívása nem érkezési sorrendben történik! és a 7 intő jel című plakátot böngészni a betegek hallgatása helyett, akik egymást próbálták űberelni fennhangon tárgyalt testnedveik összetételével és vélt származási helyükkel, szóval itt ütött szöget a fejembe, hogy miért nincsenek képek a falon? Akármi, csak ezt ne (7 intő jel, leukoplaszttal felragasztott Tilos kopogni!), de azért ILYEN halakra nem mertem volna gondolni... Ez az ocsmányság egészen új dimenzióit nyitja meg :D
süti beállítások módosítása