Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

A tudás fája

2012.11.15. 19:41 :: Altezza

Korábban talán már írtam róla, hogy szeretek elolvasni minden szembejövő betűt, mert nagyon sok minden érdekel. Lehet az könyv, újság, internetes oldal vagy akár egy felvágott csomagolása. Amin betű van, azt elolvasom, hátha valami érdekes tudásra teszek így szert. Tudást persze nem csak olvasás útján szerezhet az ember.

Azt például, hogy mi zajlik a testemben, egyáltalán nem tudom elolvasni. Legjobb esetben is csak jelekből olvashat az érintett test gazdája, így nem marad más hátra, mint a különféle vizsgálatok. Mostanában én kettőre is vártam, de jelen állás szerint három lesz belőle. Nem kell semmi különlegesre gondolni, mindösszesen egy vérvétel került fel az aktuális tükrözés illetve a CT mellé. Már vagy egy hónapja nem vegzáltak tűvel, így éppen ideje van egy kis nosztalgiának, amire valószínűleg a jövő hét folyamán sort is kerítek majd valamikor.
A sebészt természetesen még mindig nem hívtam fel időpontért, így a tükrözés még várat magára, de holnap igyekszem majd erre is időt szakítani. Persze ez nem csak ezen múlt eddig, hanem azon is, hogy kivártam. A múlt hét végén ugye kétszer is kapkodnom kellett a lábam a felgyorsult emésztésem miatt, így adtam némi diétát és időt a bennem tekergő csőhálózatnak. Nos, három nap teljes adásszünet után tegnap már volt termelés, de csak amolyan tesztüzemben, ami mára is csak kis mértékben emelkedett meg, így egyelőre úgy tűnik, hogy a kétnapos hasmenést talán csak valami külső dolog okozta, nem valami új tünet. Biztosat persze nem tudok és nem is merek gondolni.
P1010536a.jpgÉppen ennek a tudásnak a hiánya az, ami nehézzé teszi azt a döntést, amit CT ügyben kellene meghoznom. Amint arról írtam, egy bizottsági döntésre vártam PET CT kontra CT ügyben, melynek végül CT lett a vége, azaz az említett grémium nem találta indokoltnak a részletesebb és ennek megfelelően drágább vizsgálat elvégzését.
Mondanám, hogy ez végül is jó, de mint az már ebből a naplóból kiderült, engem nem olyan könnyű megnyugtatni. Így aztán erősen elgondolkoztam azon, hogy önerőből kellene elvégeztetni a PET CT vizsgálatot. Sejthetik, hogy ehhez az üres üvegek visszaváltása nem nyújt elég fedezetet, mert a vizsgálat összege egy állami óvoda negyedéves menzaköltségét is fedezné. A bizottság tehát gyerekpárti.
A kérdés az, hogy vajon van-e érdemi haszna annak, ha ezt a típusú vizsgálatot végeztetem el? Az onkológusom (még sosem birtokoltam ilyesmit), szerint sem indokolt orvosilag, Ő is inkább a megnyugtatásom miatt próbálta elvégeztetni. Szerinte most a sima CT is jó, PET-re inkább később, mondjuk úgy egy év múlva küldene. Hajlanék rá, hogy egyetértsek vele, de félek tőle, hogy tényleg ott lenne a fejemben, hogy mi van, ha a profibb gép hamarabb rábökött volna valamire, amit úgy talán könnyebben lehetne kezelésbe venni. Nehéz ügy.

Szerencsére még van idő morfondíroznom, mert csak december első hetére van időpontom az említett szakemberhez. Persze így a decemberhez közeledve van egyéb kigondolni való dolog is, így talán lesz, ami majd némi kikapcsolódást nyújt az agyamnak.

Más! Legutóbb az új edzésmódszeremről írtam, ami nyilvánvalóan sikeres volt, hiszen hétfőn visszatértem a régihez: ismét voltam focizni. Remélem, végre sikerül újra állandósítanom ezt a programot, hiszen egyrészt szeretem csinálni, másrészt teljesen egyértelmű, hogy a kondícióm mellett a futball tudásom is fejlesztésre szorul. Hogy a csapattársak mennyire örültek a viszontlátásnak, azt nem tudom, nem azok az érzelgős alkatok, bár tartok tőle, hogy egyfajta átokként tekintenek rám. Ismét a támadószekciót próbáltam erősíteni, amit akár sikeresként is felfoghatnék, hiszen a befektetett energiához képest rengeteg a két lőtt gól és az egy gólpassz, de sajnos ismét én szereztem az első gólt, amiről pedig már tudjuk, hogy egyenlő a vereséggel. Most sem volt ez másként. Esküszöm, hogy nincs még egy ilyen állandó szabály az univerzumban, mint ez. Még a gravitáció is többet ingadozik.

Remélem, a sok betűvadászat előbb-utóbb eredményt hoz majd és feljutok a tudás fájának legalább az alsó ágaira. Akkor talán lesz annyi ismeretem, ami segít eldönteni például a CT kérdést, vagy megtudhatom végre, hogy mikor szabad gólt lőnöm. Már ha egyáltalán szabad. Addig azonban marad a kutyafája.

9 komment

Címkék: énblog élet vicc foci rák egészség wc vastagbélrák végbélrák CT Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr294908939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anna_over_the_moon 2012.11.16. 10:18:23

Most már nem cserélgetek folyton nick-et, tudod, ki vagyok.

Sokszor hallom a különböző dokiktól, hogy le kell szokni a webbeteg-ről, meg a google-ról ha tüneteid vannak, mert tuti a legrosszabbakat hozza ki a net. Én amúgy is hipochonder vagyok, szóval az internet és én tuti jó párosítás egy kis rákhoz...
Ugyanakkor meg egy csomó lehetőség (és most nem a kuruzslásra gondolok) rejtve marad a páciens előtt, ha nem néz mindennek utána a neten - ezért el is szoktam tűnődni azon, hogy vajon milyen esélyei lehetnek egy csajágóröcsögei kisnyugdíjasnak, ha bekerül az egészségügyi rendszerbe.

Én tuti a részletesebb eredményt hozó vizsgálatot kérném, de mint mondtam, én hipochonder vagyok.

mami1mami 2012.11.18. 13:39:43

Szia.
Nekem is volt hasonló problémám. Voltam mindenen,de nem adott egyértelmű eredményt. Jelentkeztem a PET-re és igen baráti áron megcsinálták,részben azért,mert év-vége volt és maradt valami támogatói pénz. Úgy emlékszem 50000ft. Persze nem tudom ,hogy az adózott jövedelmed mennyi,mert Tőlük is kellet kimutatás. Én megpróbálnám a helyedbe,bár Nekem 3 hónappal a műtét előtt nem látta a gép.

mami1mami 2012.11.18. 13:43:11

Most jutott eszembe,hogy az egész rákügy egyik legnagyobb nehézsége az volt,hogy folyton dönteni kellett olyan dologba amire nincs képesítésem.

Altezza 2012.11.18. 14:02:43

@mami1mami:
Szia!
Jól értem, hogy három hónappal egy műtét előtt voltál PET CT-n, ami nem mutatott semmi, műtétkor meg látszott valami extra dolog? Akkor már szabad szemmel is látható volt?

mami1mami 2012.11.18. 14:12:40

Igen.Szabad szemmel nem,de a sebész érezte a retroscopia alatt. Nekem mindenképpen kiakarták végleg vezetni,de egy veszprémi sebész elvállalta simán műteni. Lassan 4 éve. Persze lehet,hogy csak időt nyertem..

mami1mami 2012.11.18. 14:13:45

Bocs van néhány helyesírási baki.

kbogi 2012.11.19. 09:09:06

@mami1mami:
ötvenezer forint baráti árnak számít? te jó ég. ez durvább, mint gondoltam. mennyi a nem baráti?!

Altezza 2012.11.19. 09:17:44

@kbogi:
Egy PET CT vizsgálat 250.000 HUF-ba kerül. Hatásvadász módon írhatom negyedmilliónak is.

És célszerű évente elmenni...

kbogi 2012.11.21. 10:58:42

@Altezza:
hoppá...
(úgy is kifejezhetem, h no comment)
süti beállítások módosítása