Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Fogtündér

2012.11.27. 23:03 :: Altezza

Mint az a következő sorokból talán majd kiderül, még törékeny az a béke, amelyről alig néhány napja írtam. Egyelőre semmi vészes nem történt, mindösszesen volt két olyan napom, ami így vagy úgy, de elgondolkoztatott. Plusz ma kiesett a lányom első tejfoga is.

Hogy időrendben haladjunk, kezdjük a tegnappal, ami tulajdonképpen egy átlagos napnak volt mondható, de estére mégis eléggé rossz hangulatba kerültem. Délelőtt sikerült utolérnem a sebészetet, így szerencsésen elültettem egy zabszemet oda, ahová a jövő hét hétfő reggelén terveznek egy All Inclusive körutazást. Keretes lesz így a jövő hét, hiszen a hétfői túra után az onkológus vár majd rám pénteken. Ott ugyan vizsgálat nem ígérkezik, viszont a pár nappal korábban levett vért addigra már biztosan kiértékeli a kórház többszörös Aranykémcső-díjas HemoSommelier-je, melynek eredménye természetesen egyre jobban aggaszt. Gondolom nem valami ilyesmi lesz a papíron: halvány rubinvörös szín, egy kis narancsos beütéssel, gyümölcsös Lymphocyta íz, enyhe diós Trombocita lecsengéssel, közepesen telt Hemoglobin, könnyed Monocyta illat, enyhe fenyő utóérzéssel. Mintha savanykás lenne, de a tanninok közepesen szemcsések. Meg még néhány sor a tumormarkerekről.
Érdekes, hogy a múlt héten még kevésbé foglalkoztatott ez a téma, de, ahogy azt írtam, az elmúlt két napban ez valahogy megváltozott. Hétfő este várt rám a szokásos teremfoci, de simán el tudom képzelni, hogy ezentúl inkább törlik a hétfői napokat a naptárból, mert amit tegnap este foci címszó alatt előadtam, az minden volt, csak értékelhető nem. A társak persze rendesek voltak, sőt, a végén még meg is vígasztaltak, hogy régebben sem voltam jobb, én emlékszem rosszul. Pedig szeretném hinni, hogy az elmúlt bő évtizedben nem az volt rám a jellemző, hogy a tíz méterre álló társnak szánt labda az előttem két méterrel álló játékos hátában landol, aki természetesen szintén velem van. Azt az öngólt meg már nem is említem, ami még Benny Hillnek sem jutott volna az eszébe. Hiába lőttem gólt, meg adtam véletlenül jó helyre a labdát egyszer-kétszer, eléggé letört a dolog. Pedig hol volt még a mai nap.
fogtündér.jpg                                                    Kép: forbes.com

Az a mai nap, ami látszólag semmi különöset nem hozott egészségügyi szempontból, mégis, úgy ültem le most írni, hogy nyilvánvalóan közeleg a Maja naptár valóra válásának ideje.
A bevezető sorokban említettem, hogy fél perccel hamarabb van kész a lányom a fogmosással, hiszen kiesett egy tejfoga a sok közül. Az egész elég gyors lefolyásúnak volt mondható, hiszen az első komolyabb jel tegnap délután jelentkezett, úton hazafelé a balettóráról, amikor is közölte, hogy nagyon fáj a foga. Még huszonnégy óra sem telt el és már úgy tudta a kezében tartani a fogát, hogy közben csukva volt a szája, mivel az óvodából hazáig tartó út során győzött a gravitáció. De az is lehet, hogy a "Ne piszkáld!" felszólításom erőteljessége hagyott némi kívánnivalót maga után.
Akárhogy is, az esti mese után már úgy feküdt le, hogy a párnáján Ő, alatta pedig az említett fog szunnyadt, mondván, "Most végre kiderül, hogy vannak-e igazi tündérek!". Reggel természetesen boldog lesz, hogy igaziból vannak, mert az apró ajándékból nyilvánvalóan erre fog következtetni. Az más kérdés, hogy mire ezeket a sorokat majd el tudja olvasni és meg is érti őket, akkorra ez a meggyőződése már a múlté lesz.
És ez a tündéres pillanat volt az, ami végkép betette nálam a kaput mára. Már az is súrolta a könnyfakasztás határát, amikor mese után közölte, hogy "Apa, annyira szeretlek, amennyire messze van ide a Mars!", de a tündérvilágos világnézetet már nem igazán tudtam feldolgozni. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni azzal a visszatérő gondolattal, hogy a nyavalyám esetleges újrázása vet majd véget az Ő tökéletes világának. És mivel úgy két órája valami rejtélyes fájásszerű dolog jelentkezett a hátam bal oldalán, sokkal könnyebb volt ebbe a hangulatba kerülni.
Az érzést persze okozhatja egy sima izomfájdalom is, de az is elképzelhető, hogy a belém költözött démon lakásavató bulija okozza. Lehet találgatni, hogy melyiket tartom valószínűbbnek. Egyre inkább hajlok afelé, hogy a CT az olyan legyen, mint az üdítős flakon: PET. Ki tudja, talán egy ott kapott jó eredmény segítene tartósabban kiverni a fejemből a visszatérés gondolatát. Azt viszont nem állíthatom, hogy rossz eredményre gondolni sem merek, mert akkor a fenti sorok nem születtek volna meg.

Hiába a sok tennivaló okozta gondolatlekötés, ha közben olyan napok is előkerülnek, amikor nem tudok 100%-on dolgozni. Az a néhány perc vagy óra szinte teljesen tönkreteszi az összes többit. A végén még kénytelen leszek kiverni egy fogamat, hogy újra igazán hihessek a tündérekben. Persze csak úgy 32 napig, hacsak nem váltok kivehető fajtára...

14 komment

Címkék: énblog élet vicc foci pánik rák egészség vastagbélrák fogtündér letargia örök élet végbélrák CT

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr304930712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cuncimokus 2012.11.28. 10:15:11

Nyugi már!!!! Nem lesz semmi baj! A béldémon az egyik legjobban reagáló Dögfajta, és neked már a kemó után nem találtak rosszindulatú sejteket abban a darabban, amit kiszedtek. nincs már ott semmi, ami aggodalomra adhat okot.
Én tudom egyébként, milyen az, amikor az ember úgy érzi, semmi baja, de amint kinéz valamilyen vizsgálat, azonnal felmerül, hogy de hátha mégis... Felejtsd el.
Fog még veled a lányod fordított fogtündéreset is játszani, ha érted, mire gondolok :-) Úgy 50 év múlva, na.

anna_over_the_moon 2012.11.28. 10:23:42

Tudtad, hogy a webbotok szerint is dec 21-n jön el a világvége? Fogalmam sincs, mik azok a webbotok, de ha már azok is...
Ha világvége lesz, akkor meg úgyis tökmindegy, hogy rákos vagy-e, vagy sem, mert ateistaként nyilván nem számíthatsz pozitív kimenetelre az apokalipszis során.

A fogtündér pedig igen is létezik, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tényleg ott lesz a párna alatt az ajándék. Az a tény, hogy a tündért "anyának" meg "apának" hívják, nem befolyásolja az eredeti állítás valóságtartalmát.
Amúgy a lányom is csak a fogtündérben hisz, pedig ez az angolszász eredetű tündér-sztori eddig nem volt benne a családi hiedelemvilágban (ellenben a fognyűvő manócska igen...)
Mindenesetre gratulálok az első kiesett foghoz, nagy dolog ez!

Altezza 2012.11.28. 10:30:05

@Cuncimokus: @anna_over_the_moon:

Az a furcsa érzés a hátamnál most is megvan. Éjszaka, alvás közben nem éreztem semmit, mint ahogy most sem állandó a dolog. Kicsit égő jellegű érzés. A nagy levegővétel vagy mozgás nem befolyásolja. Lövésem nincs, hogy mi az, de annyira ráparáztam, hogy állandóan azt figyelem. Csodálatos...

A webbotok nyilvánvalóan a Maják leszármazottai.

anna_over_the_moon 2012.11.28. 10:36:18

@Altezza: epekő? csak mert az ott is fájhat.
Reflux? csak mert az meg ég.

A múltkor valami hasnyálmirigy-görcsöd vagy mid volt, nem? Na, az is lehet epekőtől vagy epekő-gyulladástól?
Az epekő meg teljesen tipikus betegség, nekem most vették ki nyáron.
Nagyon jó vagyok diagnosztikában, úgyhogy feltétlenül bízhatsz bennem, de azért inkább említsd meg az orvosodnak is...

Altezza 2012.11.28. 10:40:06

@anna_over_the_moon:
Nem gondolnám, hogy ilyesmiről van szó. Az érzés a hátam bal oldalán jelentkezik, valamivel a lapockám alatt. Azt nem tudom eldönteni, hogy felületi (izom, bőr) eredetű, vagy valahonnan alóla jön? Tüdő? Áttét?
Szeptemberben csináltak egy mellkas/tüdő CT-t, amikor a kemón rosszul lettem, akkor azon nem látszott semmi. A kérdés az, hogy:
1., Nem látszott, vagy nem látták?
2., Az azóta eltelt bő két hónap sok vagy kevés ilyen szempontból?

anna_over_the_moon 2012.11.28. 10:46:15

@Altezza: ja, igaz, az epekő az jobb oldal. Bocs, keverem az oldalakat...

Igen, értem már, min aggódsz. Sajnos ezekről a dolgokról nem sokat tudok, de az biztos, hogy az anyósomnak tüdőrákja volt, és egy tüdőszűrés során derült ki a dolog. A tumor már elég nagy volt, de az ég világon semmi tünetet nem okozott neki. A tüdőszűrésre is csak azért ment el, mert régen nem volt, egyáltalán nem számított arra, hogy találnak nála valamit.

Ezzel persze gondolom, nem nyugtattalak meg, de remélem, az orvos tudja, hogy mit kell majd csinálnia.

Altezza 2012.11.28. 10:47:56

@anna_over_the_moon:
Az onkológus szabin van, jövő pénteken lesz nála jelenésem. Már ha megérem. :-)

Addig még igyekszem további tüneteket is összeidegeskedni magamnak...

2012.11.29. 07:41:09

Szia, Cuncimokus vagyok, csak mashonnan irok. Nekem is faj a hatam. De en szeretnem azt gondolni, hogy meghuzodott. Meg is kertem a ferjemet, hogy masszirozza meg egy picit, meg kenje be melegito kenoccsel es Voltarennel. Ez meg is tortent. De ugyanugy faj. Sajnos meg egy huzodas se mulik el egy nap alatt.
Fel a fejjel.

Altezza 2012.11.29. 08:52:28

@Ear01: Ebben semmi rizikó nem volt: van rajta sisak!

Altezza 2012.11.29. 08:54:03

@jova68: Majd nyitunk egy masszázsszalont.

Altezza 2012.11.29. 10:09:30

@Ear01: Meghajolok a nagysága előtt.
:-)
süti beállítások módosítása