Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

A macska fel van mászva a fára

2013.08.27. 18:12 :: Altezza

Persze nem az én macskám, mert az utolsó házi kedvencünk már tíz éve elhunyt. Akarom mondani: el van hunyva. A Kedves Olvasónak azonban nem kell megijedni, a blog nem csapott át macskanaplóvá.

A téma továbbra is a rák, illetve annak kezelése. Persze nem általam, mert ahhoz én nem értek, ezért nem is próbálok például ilyen témájú könyveket Önökre sózni. De én nem lehetek mindenki, így sajnos kénytelen vagyok ismételten szót ejteni a korábban már bemutatott ember tevékenységéről, aki lassan az összes hazai weboldalon, sőt, már a Facebook-on is feltűnik. Hirdetések formájában. Szeretném hinni, hogy nem a könyve sikerén buzdult fel, hanem egyszerűen csak előre menekül, azaz a korábbinál nagyobb felületen próbálja elsózni a nyakán maradt köteteket. A fogalmazóbajnok tehát visszatért!

idiota_hirdetes5_1.jpg
A naplóm statisztikájából látom, hogy naponta rengetegen keresnek rá az említett könyvre, eljutva így az idézett bejegyzésemhez. Csak remélni tudom, hogy az írásom segít az így idetévedteknek abban, hogy megspóroljanak cirka tízezer forintot, melyet erre a könyvre költöttek volna. Az ugyanis egyértelmű pénzkidobás lenne. Állítom mindezt úgy, hogy a könyvet nem olvastam, még csak nem is volt a kezemben. Hogy mire alapozom mindezt? Nos, ott van maga az említett oldal, melyről csak úgy süt a professzionalizmus, de persze akadhat olyan, aki azt mondja: nem kell ahhoz nyelvzseninek lenni, hogy feltalálhassuk a rák ellenszerét. Ez persze akár még igaz is lehet. Őket nyugtatnám meg azzal az önvallomással, melyet az oldal üzemeltetője, azaz a könyv szerzője tesz a saját oldalán a "Felhasználási feltételek" rovatban. Ez az aloldal adta ugyanis az ihletet a mai bejegyzéshez. A vallomás pedig, amire, valljuk be őszintén, a legkevésbé sem számítanánk egy olyan oldalon, amelynek címe rakkezelese.com, nem más mint ez:

idiota_hirdetes2_1.jpg
Hát nem csodálatos? Az oldalon, azaz a könyvben kínált módszer nem csak, hogy nem gyógyítja a rákot, de nem is állt szándékukban a betegség kezelése. Sőt, még csak enyhíteni sem akarták azt. Tulajdonképpen csak annyi hiányzik a mondat végéről, hogy "...mindössze pénzt szeretnénk keresni, mert tudjuk, hogy Ön be van tojva, hiszen rákos, így nem fogja sajnálni azt a néhány ezrest tőlünk.". De ekkora őszinteségi roham sajnos nem tört a szerzőre. Persze lehet, hogy csak a szavakat keresi, amit könnyedén el is tudok képzeli az oldalon látottak alapján. Egy véletlengenerátorral sem tudnánk ilyen kiválóan megírt felszólítást írni, mint ez itt:

"E JELEN MEGÁLLAPODÁS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI IDŐNKÉNT VÁLTOZHATNAK. A LÁTOGATÓKNAK KÖTELEZETTSÉGÜK, HOGY ENGEDÉLYÜK LEGYEN HOZZÁFÉRNI A rakkezelese.COM WEBOLDALHOZ, HOGY TÁJÉKOZOTTAK LEGYENEK, INFORMÁLJÁK MAGUKAT AZ ILYEN VÁLTOZÁSOK IRÁNT AZÁLTAL, HOGY ÁTTEKINTIK E JELEN FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEKRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁST MINDEN EGYES ALKALOMKOR AMIKOR A rakkezelese.COM WEBOLDALT LÁTOGATJÁK."

Persze nem csak ezekről a sorokról süt, hogy valamilyen idegennyelvű oldalról, oldalakról próbálták meg összeollózni a felhasználási feltételeket. Megannyi értelmetlen, sokszor teljesen irreleváns marhasággal találkozhatunk a sorok olvasása folyamán. A legrosszabb azonban még hátravan. Kíváncsi ember lévén elkezdtem kicsit kutakodni. Az oldalon található egy contact menüpont is, de itt csak az derül ki, hogy az üzemeltető az angol nyelvvel is hadilábon áll, telefon vagy postacím természetesen nincs. Így a domain nyomába eredtem, amelyről kiderült, hogy egy Jürgen Solution SRL nevű céghez köthető, ami a németes hangzása ellenére Bukarestben van bejegyezve. A szörnyű azonban nem ez, hanem az, hogy ugyanez a cég üzemeltet egy másik "gyógyító" oldalt is candidakezelesek.com címen. Sosem fogják kitalálni, itt a Candida nevű nyavalyára kínálnak megoldást, szintén öt lépésben, szintén könyv formájában, ugyanolyan stílusban, sőt, megdöbbentő módon még ugyanolyan megmaradt darabszámban is (7, 7 de az oldal legalján 11 példányban). Sőt, itt is megtalálható a térkép, amelyről megtudhatjuk, hogy a rákos és Candidás betegek ugyanott élnek, hiszen pixelre ugyanaz a térkép látható, mint a kedvenc oldalunkon.

idiota_hirdetes4.jpg
A szerző persze más, akinek a nevére keresve (Keles Angéla) csak az erre az oldalra vezető találatokat találunk, pedig a honlap leírása alapján a hölgy egy "Elismert táplálkozási szakértő, egészségügyi tanácsadó, orvoskutató és szerző". De nemcsak emiatt gyanús, hogy fiktív személyről van szó, hiszen, amint azt említettem, az oldal szerkezete is megdöbbentően hasonlít a rakkezelese.com oldaléra. Olybá tűnik tehát, hogy nem egyedi esetről van szó, hanem egy egész iparág kezd kirajzolódni. A recept egyszerű, keressünk egy kilátástalanságban lévő célcsoportot, lebegtessünk a szemük előtt némi tudományosnak látszó anyagot, itassuk át egy kis összeesküvés-elmélettel és kísérjük az érintetteket a pénztárhoz.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hülyeség ezúttal is szorgalommal párosult, nem pedig tehetséggel, így egy piciny gyanakvási hajlammal kiszúrható, hogy valami nem stimmel az említett oldalakkal. Persze tudom, nem tud mindenki kellően gyanakvó lenni kiszolgáltatott helyzetben. Itt jön elő az Önök felelőssége, azaz a figyelemfelhívás. A bajban ugyanis segíteni kell, de körültekintően. Ha például a macska fel van mászva a fára és nem tud lejönni, akkor célszerűbb egy létráért sietni, mintsem egy láncfűrészért. A macska legalábbis biztosan így gondolja.
Ne hagyják, hogy az ilyen oldalak üzemeltetői kihasználják Önöket!



15 komment

Címkék: énblog élet vicc pánik rák egészség pénz csalás vastagbélrák végbélrák Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr555247226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☉ ☾ 2013.08.28. 14:00:19

Szeretném tudni, hogy a fogyasztóvédelem már rajta van az ügyön.

Altezza 2013.08.28. 17:24:59

@☉ ☾:
Az a baj, hogy szerintem nem nagyon lehet itthonról megfogni őket, mert nem nagyon van hazai elérhetőségük.

Anyuka50 2013.08.30. 14:44:01

Szia Altezza!

Van még egy ilyen oldal: www.migrenstop.com
Teljesen hasonló felépítés...
Majdnem megvettem a könyvet a lányomnak, aki migréntől szenved. De szólt, hogy utánanézett, és csak 1-2 találat van az állítólagos szerzőre (Tölgyesy Kornél: Migrén Nélkül Boldogan).
Most pedig a candidás könyvet vettem majdnem meg, de most én is utánanéztem Keles Angélának, és így jutottam el a blogodhoz.
Szóval nem veszem meg ezt a könyvet se.

Kösz, hogy vetted a fáradságot, és megírtad ezt a blogbejegyzést!

Altezza 2013.08.30. 17:03:35

@Anyuka50:

Szia!

Örülök, hogy sikerült megspórolnom nekem (is) néhány ezer forintot. További jó hír, hogy nem kérek érte jutalékot. :-)

A bejegyzés igazán nem volt fáradság.

Altezza 2013.08.30. 17:08:59

@Anyuka50:

Megnéztem az oldalt. Csodálatos.
Látszólag másik brigád, olyannyira, hogy az oldal egy magyar ember nevére van bejegyezve.
A whoisinfo.hu oldal szerint az övé az oldal:

Registrant Contact Details:
NA
Hirsch Attila (gyermekaldas[kukac]citromail.hu)
Ugeto utca 14 3. emelet 10
Budapest
null,1048
HU
Tel. +36.303407429

Anyuka50 2013.08.30. 18:01:49

@Altezza: Kösz az infót!
Méghogy Tölgyesy Kornél!

Putyur 2013.09.16. 18:32:47

Köszöntünk a való világban. Örülünk, hogy rájöttél; a reklámok alapvetően hazudnak, Mindegyik. Amikor kérdeznek, akkor is. Amikor épp nem mondanak semmit, akkor is. Amikor épp sötét a TV képernyője, akkor is.

Vagy szerinted létezik bifiduszesszenzisz, vagy ingyenhitel, vagy korlátlan mobilhasználat...? Megnyugtatlak; az is MIND átverés.

Megoldás: nem kell reklámokat nézni/hallgatni/olvasni - vagy legalábbis semmit nem szabad elhinni abból, amit mondanak. Ha idáig eljutsz, eljutottál egy épeszű élet kapujába. :-)

Altezza 2013.09.16. 21:11:53

@Putyur:
Hát, lehet, hogy újra kell írnom ezt a bejegyzést, ha ebből az jött le, hogy az elmúlt évtizedekben mindent megvettem, amit reklámoztak.

Putyur 2013.09.17. 07:41:41

@Altezza:

Nem, nem kell az egészet újraírnod. Tökéletesen elég ha törlöd; ezzel ugyanis nevetségessé tetted magad.

Ezzel az erővel írhatnál blogbejegyzést minden egyes reklámról; legyen az TV-reklám, szórólap vagy óriásplakát.

Az pedig számomra különösen visszás, hogy egy helyesírási hibát külön kiemelsz ("orvosk"); tudtommal a netikett szerint egy elgépelést NEM ILLIK felróni senkinek. (Abban egyetértünk, hogy a weblap színvonala egy 8 éves iskolás "programozó" szintjén mozog valahol, de a helyesírási hiba más dolog - azt nyilván nem szándékosan követik el.)

Altezza 2013.09.17. 09:04:06

@Putyur:
Maradjunk abban, hogy nem értünk egyet.

Putyur 2013.09.17. 10:21:00

@Altezza:

Hát nem.
Pont ezért szép ez a világ... :-)

Ada001 2014.03.18. 12:18:40

Én koleszterinnel kapcsolatban találkoztam Jurgen úrral !!!Remélem senki nem dől be nekik !!

calealenta 2014.03.22. 20:33:57

@Putyur: én úgy gondolom, hogy két dolog nincs teljesen a helyén a gondolatmenetedben.
- Premissza: minden reklám hazudik. Ha jobban megnézed, azért baromira nem mindegy, hogy egy reklám túloz, hangulatokat ad hozzá a termékhez, kedvet csinál, vagy ténylegesen kamu állításokat fogalmaz meg. Meg az se mindegy, hogy ezt miről teszi... Ha igazán épeszű vagy, ezt is meg tudod különböztetni, és érzed, hogy mikor játszanak a hangulataiddal, és mikor hazudnak szembe. Illetve, hogy egyáltalán mit akarsz elhinni nekik. Egy rákterápia reklámnál nem szeretem a ködösítést meg a nyünnyögést, például.
- Premissza: Altezza nyelvtannáci. Szerintem viszont tök nem. A kínos az, hogy egy ilyen oldalnál a nyilvánvaló katyvasz _tetejébe_ veri ki a néző szemét, hogy nem elég, hogy összevissza van dobálva mindenféle reménykeltő "tudományosan bizonyított" szentszöveg, de még igénytelenül is van tálalva és az elemista helyesírási hibáktól az elgépelésig minden benne van hagyva (macska, fa, tudom... de úgy tudom, amúgy ez a mondatfacsarás nem germanizmus, az összes uráli nyelvben alap). Holott nyilván ha van egy honlapom, akkor legalább huszadjára odanézve észreveszem és javítom a nyilvánvaló melléütéseket. A rosszul berögzült helyesírásból adódó elírások hosszabb ideig is maradhatnak, de azt se árt ellenőriz(tet)ni. Hogy pofája legyen, vágod. Hogy ne csak oda legyen kenve, "úgyis megeszik".

kesejlyű 2014.08.10. 18:45:46

A fülcsengésben szenvedők is minden szalmaszálba belekapaszkodnak. Van egy könyv, amelyet szintén jó pár ezer forintért kínálnak:
www.tinnitusmiracle.com/intl/Hungarian/hungarian.html?affiliate-sign=cb0125870ec24b589273c6d8b6657a5e

Először majdnem bedőltem, de életem párja bölcs tanácsára utánanéztem a "cég"-nek.
Itt is ez a fiatalember, ez a H. Attila a hunyó... Ügyes dolog huszonévesen milliomosnak lenni... Hogy ez nekem miért nem jutott az eszembe???

Altezza 2014.08.11. 09:44:29

@kesejlyű:
Csodák nincsenek, szóval minimum erős fenntartással kell kezelni az összes ilyen hirdetést. Jól tetted, hogy kicsit utánaolvasgattál.
;-)
süti beállítások módosítása