Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Párhuzamos valóság

2012.04.29. 20:20 :: Altezza

Sci-Fi rajongóként gyakran találkoztam olyan művekkel, amelyben párhuzamos valóságról volt szó. Az ilyen téma mindig érdekes, de nem gondoltam, hogy egyszer a fantasztikum valósággá válik.

Másra ugyanis nem tudok gondolni a különféle kórházi papírjaim alapján. Van olyan papírom, amin az olvasható, hogy a kezelést fekvőbetegként kaptam, és van olyan zárójelentésem a sugárkezelésről, amin az áll, hogy a kezelés alatt bőrpír jelentkezett, amit hagyományos úton kezeltek. Ez a hagyományos mód gondolom valami ősi, varázsló által, távolból történő ráolvasást jelenthet, mert én semmilyen kezelést nem vettem igénybe. Ezen mondjuk nem is lepődtem meg, mert ahogy fekvőbeteg sem voltam, úgy bőrpír sem jelentkezett.
Mivel nyilvánvalóan lehetetlen, hogy a jelentések úgy készüljenek, hogy egy régiben írják át a változó adatokat, és az is teljességgel kizárható, hogy az intézmények így próbálnának meg extra pénzeket kiénekelni a TB kasszából, nem marad más magyarázat a dologra, mint az említett párhuzamos valóság, ahonnan véletlenül idekerültek az említett dokumentumok.
Remélem, nem csak egy párhuzamos valóság létezik, mert akkor azt kell látnom, hogy ott sem jobb a helyzetem, sőt, még enyhe grillcsirke jellegem is lett: fekszem, és pirulok.

Ami a mi világunkat illeti: továbbra is küzdök a láthatatlan emberrel, igaz lassan talán feladja a dolgot, mert ma már ritkábban és enyhébben rugdosott hasba. A reggeli elnyúló ügyintézések pedig szép lassan átköltöztek délutánra/estére, igaz, mára ez is enyhülni látszik. Nem bánnám, ha ez egy egyre javuló folyamatot jelentene.

Szombaton további kedvcsinálót kaptam a majdani műtéthez. Már írtam róla, hogy a beavatkozáshoz járó különféle szurkálások, csövek, egyebek, mennyire nyomasztják Eper Pici városba illő lelkivilágomat, de most újabb csőről szereztem tudomást, minthogy kiderült: a laparoszkópos műtéteknél intubálják a pácienst, azaz ledugnak a torkán egy csövet. A hazai egészségügy állapotáról szerzett rövid tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy jogos a feltételezésem, miszerint az említett cső egy 1977-ben gyártott Rakéta porszívó gégecsöve lesz. Akkoriban meg még HEPA szűrő sem létezett.
Érdekel valakit egy egyhetes, bentlakásos bélműtét, hashajtással? A napi egy tükrözés most ajándékba jár!

Kedves Én,
Ha olvasom ezt a bejegyzést abban a párhuzamos valóságban, ahol már egy egyszerű, lasagne-be kevert gyógyszerrel kezelik az ilyen jellegű problémákat, akkor tudatom, itt is elkélne belőle egy adag.
Az extra sajtot ne feledd! Bár ezt elvileg úgy is tudom...

11 komment

Címkék: énblog élet vicc rák egészség műtét vastagbélrák végbélrák Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr984479623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felmary 2012.04.30. 19:08:22

Mikor lesz a műtét? az ilyen esetekben is van várólista?
Hasonló tapasztalataim vannak a kórházi leletekkel nekem is. A dokik gyakran egy csomó dolgot ráírnak, aminek nem sok köze van hozzád, gyakran meg elhallgatnak lényegtelennek tűnő dolgokat... Neeeeem azért, hogy esetleg később védhetőek legyenek, ugye?

Egyszer láttam a "Másik föld" c. filmet. Épp a párhuzamos valóságról szólt. Nem olyan, mint a nagy sikerű Sliders... ajánlom figyelmedbe.

Írj már néha a családodról is. Ők hogy viselnek Téged? Mármint a bajodat... Asszem egyidősek a lányaink.

Altezza 2012.04.30. 20:11:07

@felmary: A műtét pontos időpontját még nem tudom. Elvileg cirka 6-8 hét múlva. A héten fogom felhívni a sebészt.
A lányom ebben a hónapban volt 4,5 éves.

Privát dolgokról szándékosan nem írtam eddig. Nem akartam elvinni a blog témáját. Félek, egy idő után elveszne az alaptörténet az egyéb irományok között.

Amúgy semmi extra, a lányom, koránál fogva nem nagyon van beavatva. Van egy huncut, makacs betegség a pocakomban, amit kergetünk. Kb. ennyi.

felmary 2012.04.30. 20:17:06

Ja, akkor majdnem egyidősek. Az enyém most múlt 4 éves.

Hát, ha az alapsztori elveszni látszana, az jó jel lenne, nem? :-)

Nem tudom, kaptál-e bármi tájékoztató anyagot, amikor diagnosztizáltak. Pl. egy "hogyan mondjam el a 4 éves lányomnak, mi van" c. könyvecske nem jönne rosszul, nem? Én legalább is, amikor velem történt, ami történt, nagyon hasznosnak ítéltem volna egy ilyen kiadványt (és minden sorstársam is.)

Altezza 2012.04.30. 20:25:08

@felmary:
Eddig egyedül a műtétről kaptam egy általános leírást, azt is azért, hogy aláírhassam majd, hogy minden felelősség engem terhel.
Ezen felül csak egyéb felelősségvállalási nyilatkozatokat kaptam. A kedvencem a kemós volt, ahol egyrészt először aláíratták velem, hogy elolvastam a tájékoztatót, amit később tényleg meg is kaptam, másrészt nekem kellett kitölteni a kezelés módja rovatot. Megkérdeztem, hogy ha azt írom oda, hogy varázslat, akkor úgy kezelnek? De csak azt engedték beírni, hogy kemó. Akkor meg miért nekem kellett odaírni?

Az alapsztori elvesztését nyilván nem bánnám... Pont tegnap volt ez eszemben, hogy akkor vajon mit írnék ide.
De inkább elhesegettem a gondolatot, mert úgy éreztem, hogy nagyon előreszaladok a történetben.

Altezza 2012.04.30. 20:26:24

@felmary:
Amúgy remélem, hogy ez a blog tud majd valakinek hasznos tanácsot is adni a szórakoztatáson felül.

BonFire 2013.05.08. 17:29:48

Jó tudni, csak nem szokták a nagyérdeművel megosztani, hogy minden altatásos műtétnél intubálják az embert, már csak azért is, mert az altató gyógyszer egyik mellékhatása, hogy leáll a spontán légzés, ezért respirátorra, azaz lélegeztetőgépre szorul a páciens, amíg tart a hatás.

Nem tudom, nálam milyen tubust alkalmaztak, de egy napig be voltam rekedve, és további egy hétig éreztem a torkomban a karcolást. Biztos izomból nyomták le!

Altezza 2013.05.08. 17:35:20

@BonFire:
Írtam erről is. Valahol a sok bejegyzés között.
Nálam nem volt ilyen jellegű tapasztalat.

BonFire 2013.05.08. 17:43:23

@Altezza: Még nem olvastam végig a blogot, tegnap kezdtem az első bejegyzéssel, így haladok sorban. Az elejétől a végéig.

Altezza 2013.05.08. 17:45:55

@BonFire:
Hát, kitartást hozzá! Remélem, nem unod magad halálra olvasás közben.
:-)

BonFire 2013.05.08. 18:16:24

@Altezza: Ellenkezőleg. Remekül szórakozom. Ezek remek írások.

Altezza 2013.05.08. 18:24:30

@BonFire:
Ó, igazán köszönöm! Akkor jó mulatást! :-)
süti beállítások módosítása