Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Egyszer volt, hol nem volt...

2012.06.11. 22:45 :: Altezza

Ma megtörtént az utolsó, műtét előtti vizsgálat: jöhet majd a mese és az altatás. Tűzoltó leszek s katona. És álmomban talán csöngetek is majd egy picit.

Furcsa hangulatú megbeszélésen, vizsgálaton vagyok túl. Igazából semmi extra nem történt, csak elmentem az altatóorvoshoz, aki egy általános kérdezz-felelek és némi sztetoszkópos hallgatózás útján megállapította, hogy altatható vagyok. A furcsa hangulatot nem is ez okozta, hanem a beszélgetést felvezető párbeszéd, melynek során a pénteki labor és egyéb vizsgálatok eredményei után érdeklődött. Már azt is nagyon megdöbbentőnek találta, hogy ennyi évesen jött elő ez a fajta rák, mert ez inkább az 50+-osokat érinti. De mikor megtudta, hogy az évi 1-2 náthán kívül sosem volt még semmi bajom, mikor meglátta a laboreredményeimet, amelyek elmondása szerint gyakorlatilag kifogástalanok voltak, akkor már nem nagyon tudta leplezni a döbbenetét. Mi mást is mondhattam volna: én sem értem, mit keresek ott.
A helyzet valóban érdekes: úgy bukkant fel bennem egy akár halálosnak is nevezhető nyavalya, hogy közben makk egészséges vagyok. Ez a kettősség kísérte végig az elmúlt 4 hónapot. És, ahogy arról már máskor is értekeztem, ez a meseszerű általános egészségi állapot az ég világon semmiféle garanciát nem ad semmire.
A daliás lovag ellovagolt a hétfejű sárkány barlangjához, páncélján megcsillan a napfény, ott áll harcra készen. Minden feltétel adott a biztos győzelemre. A sárkány elindul feléje, Ő a kardjáért nyúl, ám abban a pillanatban elbizonytalanodik: lehet, hogy mégiscsak azt a kardot hozta el, amelyet nem lehet kihúzni a hüvelyéből a sok rozsda miatt?
Nem egy irigylésre méltó helyzet.

Most, hogy kezdek ismét napi szinten részese lenni a hazai egészségügyi ellátásnak, újra szembesülhetek az azt körülvevő hangulattal, körülményekkel. Legutóbb írtam, hogy a pénteki vizsgálatokon egész épkézláb ügyintézésben volt részem. Ma sem kellett csalódnom. Időpontra mentem, és ugyan várnom kellett egy kicsit, de ez bőven a toleranciahatáron belül volt. Az egyébként talán nálam is fiatalabb doktornő kedves volt, és meglepett, ahogy azt feljebb írtam.
Az igazi katarzist azonban a sebész asszisztense okozta. Azt már a korábbi beszélgetések során is örömmel vettem észre, hogy vevő a viccre, de ma Ő is beszállt egy kicsit az iparág hangulatjavításába. Éppen azt írta fel nekem, hogy pontosan mikor, miket kell majd tennem a műtét előtt, amikor is szóba jött, hogy minden híreszteléssel ellentétben, nem rólam mintázták a Rendíthetetlen ólomkatona figuráját. És most jön a lényeg: azt felelte erre, hogy nem kell izgulni, végül is csak az életemről van szó. Értik? Viccelt a halálommal!
Legszívesebben ott helyben megöleltem volna. Végül persze nem tettem.
Sőt, még a lányom egyetemi tandíjára szánt, kiporciózott pénzes borítékok is nálam maradtak. Azt mondták, hogy utólagos elszámolás van, előre nem fogadnak el semmit. Hát nem nagyszerű?

Ám a törpök élete nem csak játék és mese...
Csodálatos fizikai állapotomat sajnos ma nem sikerült tovább erősítenem, mivel hiába öltöttem magamra a focimezemet, létszámhiány miatt elmaradt az amúgy szezonzáró focizás. A mozgás miatt természetesen sajnáltam, ám abban nem vagyok biztos, hogy fejben le tudtam volna kezelni a "Lehet, hogy most focizok utoljára." életérzést.
Maradt hát egy hétköznapi vacsora (kivételesen nem amolyan magyar konyhás, növényi olajban sült állati zsiradék), és egy kis foci a TV-ben. Közben pedig naplóírás.

De mára legyen elég ennyi, most megyek, kiszidolozom a kardomat. Alig egy hét és jelenésem van a sárkány barlangjánál. Nem kellene némi rozsda miatt elrontani a Happy End-et.

4 komment

Címkék: énblog élet vicc foci alvás rák egészség műtét vastagbélrák végbélrák Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr804581706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gép Ész 2012.06.13. 06:48:22

Honnan tudod, hogy nincs ott fenn focipálya?

Altezza 2012.06.13. 09:28:34

@Gép Ész: A gond az, hogy nincs "ott fenn", sem "ott lenn". ;-)
De ha mégis lenne, akkor engem csak az ott lenn érintene, hiszen mint azt tudjuk, a keresztény vallás egy olyan érdekes vallás, ahol mindenki örök kárhozatra van ítélve, aki nem fogadja el Isten végtelen szeretetét.
Persze az is lehet, hogy nem is a keresztény az igazi Isten, hanem mondjuk Mohamed. Vagy Ré, vagy Thor, esetleg valami indián isten.
És mivel egyiket sem imádtam, biztosan nem lesz gondom a túlvilági focipályákkal.

Gép Ész 2012.07.02. 22:16:09

Szerintem van ott egy egyesület a magunkfajtáknak.
Én legalábbis hiszek benne! ;)

Altezza 2012.07.02. 23:09:51

@Gép Ész:
Mindenkinek joga van hinni valamiben, nincs ezzel semmi gond.
Mindenesetre a túlvilág kissé zsúfolt hely lehet. Nézd csak meg, hogy a mi 7 milliárdunkon felül (plusz azok akik már ott vannak tőlünk), milyen sok helyről igyekeznek oda:
www.youtube.com/watch?v=HEheh1BH34Q
süti beállítások módosítása