Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Nagyító alatt

2014.10.06. 12:18 :: Altezza

Véget ért a nyár, elkezdtek megsárgulni és hullani a levelek. Ennek ellenére nem feltétlenül kell az elmúlásra gondolnunk, pláne egy halom negatív eredménnyel a zsebünkben.

Az aktuális negyedéves kontroll kissé hosszúra nyúlt, mivel a különféle vizsgálatok időpontjai között nagyobb rés tátongott, mint a bankszámlaegyenlegem és álmaink otthonának ára között, pedig higgyék el, az sem kicsi. A lényeg azonban az, hogy múlt hétfőn végre letudtam a virtuális colonoscopia/mellkas CT kettőst, melynek eredménye is hozta a kötelezőt, azaz minden negatív: papír alapján akár össze is jöhet egy remek, 100 éves szülinapi party. Szeretem az ilyen eredményeket! Főleg azért, mert a friss állapotfelmérések után könnyebben hitetem el a fejemmel, hogy a nyak alatti részek is legalább annyira fittek, mint az azokat irányító tekervények. Kis szerencsével, és persze további hibátlan eredményekkel, talán oda is el tudok majd jutni, hogy ezt a nyugalmi állapotot az adott vizsgálatok előtt is fel tudjam mutatni majd. Az elmúlt hónapok ugye ismét az izgalom, néha talán a pánik jegyében teltek, bár azt is meg kell említenem, hogy a CT vizsgálat előtt 1-2 nappal már-már a nyugalom érzése kerített hatalmába. A vizsgálat miatt persze feszült voltam egy kicsit, mert továbbra sem lettem a tűszúrások és a csőbefogadás nagy rajongója, de az is tény, hogy ezen a téren is sokkal edzettebb lettem. Maga a vizsgálat eredménye azonban valahogy kevésbé aggasztott, mert valahogy úgy éreztem minden ok lesz. És tessék: igazam lett!

Arról persze szó sincs, hogy valamiféle magas lóra kerültem volna. Ahogy arról már korábban is írtam, nem igazán hiszem, hogy akár évtizedekkel később is úgy tudnék erre az egész nyavalyára gondolni, mint valami múló, soha vissza nemtérő rosszullétre. De azért igyekszem.

IMAG2690_1.jpg

A belsőmre ezúttal nem csak az orvosok, de egy TV stáb is kíváncsi volt. Minthogy TV, ezért sajnos elkerülhetetlen volt, hogy a belsőm mellett a külsőm is látszódjék, így előre is elnézést kérek mindenkitől a felkavaró képsorok miatt. A műsor amúgy egy egészségügyi produkció, melyről egyelőre ennyit lehet elmondanom, így sem a csatornát, sem pedig az adás időpontját nem tudom publikálni, igaz, utóbbit még magam sem tudom. A héten elméletileg lehetőségem lesz megnézni az elkészült anyagot, akkor talán egy dátum is kiderül majd. Abban nem teljesen vagyok biztos, hogy a rendelkezésre álló percek elegendőek e arra, hogy az esetemen felül belőlem is kiderüljön valami, de talán lesz egy-két olyan ember, aki összességében hasznosnak találja majd a beszélgetést.

Elméletileg most ismét pár hónap szünet következik a vizsgálatok terén, amit jó lenne kihasználni. Nagy nyári meleg nyilván nem lesz az ősszel, de kirándulásra akár ideális is lehet az időjárás. Szóval: kalandra fel!

4 komment

Címkék: énblog élet vicc pánik rák egészség vastagbélrák kolonoszkópia végbélrák CT Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr406763519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

murray 2014.10.07. 07:49:07

királyság, Misi! szuper hírek! a TV szereplés megvolt már, leadták? amúgy most nincs játszósautód? múltkor írtál vmit ilyesmiről. üdv laci

Altezza 2014.10.07. 08:10:40

@murray:
Szia!
A TV-s dolog még nem ment le, egyelőre még az adás időpontját sem tudom.
Az autó megvan, már-már az elkészülés határán.

2014.11.07. 11:57:59

Kedves Altezza!

Elkezdtem olvasni a blogod az elejétől, egyrészt nagyon szimpatikus a pozitív hozzáállásod, másrészt jókat nevetek a humoros írásokon!
Úgy hiszem, ez sokat segíthet, a lélek tuti visszahat a test dolgaira.

Még az írásaid elején járok, de arról nem találtam utalást, hogy mi vezetett odáig, hogy eljuss a diagnózist felállító vizsgálatig?
(ha leírtad, csak elsiklottam felette elnézést! :) )

Jó egészséget kívánok!

Altezza 2014.11.07. 12:16:33

@saaby.:

Szia!

Hogy őszinte legyek, magam sem emlékszem, hogy mennyire írtam az előzményekről, de úgy rémlik, hogy volt egy poszt, ahol kicsit bővebben írtam róla.
Röviden annyi a sztori, hogy megváltozott a mellékhelyiség látogatásának üteme. Néha heti ritmusa volt, néha napi 6. Volt, hogy görcsölt a hasam, máskor nem. Olyan is volt, hogy két hónapig minden ok volt. De kb. ennyi volt az összes tünet. Nem volt levertség, fogyás és más már-már sztereotipnak számító tünet.

Az olvasáshoz kitartást és köszönöm a rám szánt időt!

Üdv.,
Misi
süti beállítások módosítása