Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Dobpergés, fanfárok

2012.07.02. 14:47 :: Altezza

Cirkuszi produkciók előtt szokott hangulatkeltésként felhangozni a fenti kettős. Délelőtt varratszedésre indultam, mégis többször is hallhattam ma a fenti felvezetést, igaz csak képzeletben.

Fontos dolgok előtt hajlamos vagyok kissé izgulni, ma mégsem tettem, aminek az a prózai oka van, hogy nem tudtam, hogy ma ilyenek is várnak rám. Hiszen mi lehet fontos egy varratszedésben? Maximum az, hogy ne fájjon, mert akkor ismét a lányos sikolyom töltené meg az egész Kútvölgyi tömböt. Nem szeretnék spoileres lenni, de mégis elmondom, elmaradt a sikoly.
Amíg a varratszedésnél vártam a soromra, összefutottam újdonsült testvéremmel, akitől megtudtam, hogy negatív lett a vérvizsgálat eredménye (nahát), azaz nem hordozok semmilyen vírust. Így aztán Őt sem fertőzhettem meg.
Mivel ebben biztos voltam, nem volt min izgulnom. Néhány percre rá aztán felharsant az első dobpergés, rákérdeztem ugyanis a sebész asszisztensénél, hogy megvan-e a szövettan eredménye? Ez inkább rutinszerű kérdés volt, mivel 2 hetet ígértek, az meg csak csütörtökön telik majd le. De láss csodát, mégis megvan az eredmény. Írjak előtte egy gyors esszét a Nyomorultak című remekműről vagy inkább mondjam meg az eredményt?
Ok, akkor legyen az esszé.
Na jó, mégsem. Nem csigázom tovább az ellenségeim, illetve maroknyi támogatóm idegeit: a vizsgált mintában nem találtak rákos sejteket.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem is volt, csak azt, hogy az előkezelés jól működött. Most azon töröm a fejem, hogy ha ilyen jól helyrehozták, akkor nem kaphatnám-e vissza a kivágott részt? Nekik nem kéne bajlódni a tárolással, én meg csak venném valami hasznát.
Miután kiveséztük a fenti eredményt, gyorsan kikapkodták belőlem a fércet, ami sokkal fájdalommentesebb volt, mint reméltem. A csend hangjai alapján a kint várakozók azt hihették, hogy tényleg egy férfi van bent.
Nagy lelkesedésemben felhívtam az onkológust, hogy beugranék a még ropogós eredménnyel. Szerettem volna hamar tisztázni, hogy mi vár rám, illetve, hogy mikor lehetne leszerelni a rám hegesztett skót dudát? Részsikereket értem el. Nagyon jó, hogy nem találtak semmit a szövettannál, de a folytatást az előzmény határozza meg, így a kemót nem úszom meg, ami azt jelenti, hogy úgy négy hónapig kell majd kéthetente befeküdnöm két napra. Ennyi ideig tart, amíg lefolyik a cucc, ami elvileg nem sokkal ütősebb, mint az előkezelés alatt kapott volt. Attól meg ugye semmi bajom nem volt. Nem igazán örülök ennek az újabb vegyszerezésnek, de elvileg ez lenne a záloga annak, hogy az esetlegesen megmaradt terrorista sejtek ne kezdjenek repülőket vezetni a különféle belső szerveimnek.
Jó hír ugyanakkor, hogy az onkológus is hozzájárult ahhoz, hogy három hét múlva befoltozzák a hasamon tátongó és nem odaillő terméket eregető nyílást. Hát nem csodálatos?
Újra indulhat a visszaszámlálás. Üsse kavics, most még lehet, hogy várni is fogom az újabb befekvést. Mondjuk az a része aggaszt egy kicsit, hogy a hiányzó szakasz miatt mennyire változik majd meg az emésztésem utolsó fázisa. Nem szeretném, ha a szürke hétköznapjaim útjába állna. Unalmas életet akarok. Az se baj, ha sokáig kell unatkoznom majd.

Összességében azt kell mondjam, hogy jó kedvem lett. A fenti hírek nélkül is sokat javult a hangulatom mostanság, hiszen ha el nem is tűnt, de azért sokat tompult a fájdalom a hegeknél, plusz elkezdtem jönni-menni mindenfelé. De így még jobb lett. Lelet alapú drogon vagyok ma.További pozitívum, hogy ma ismét állva tudtam kivárni a soromat a varratszedésnél illetve az onkológusnál, ami úgy 1,5-2 óra állást jelentett. Mondtam már, hogy szeretek ácsorogni?

A dobpergés és a fanfár ismét készenlétbe áll, igaz, most nem nekem. Zoli Bácsi még mindig bent van, mert kapott egy kis tüdőgyulladást, de holnap már Ő is hazamehet. Otthon már várja a kedvenc diófája. Kell is az árnyék ebben a nagy melegben.

11 komment

Címkék: énblog élet vicc rák egészség műtét vastagbélrák végbélrák belezés szövettan kemó stoma Egészségügy Zoli Bácsi sztóma

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr464623893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csibész315 2012.07.02. 16:33:26

Szia!

Remek hírek!!!! Szuper!!!

Ebben a gatyarohasztó hőségben kifejezetten feldobott!
Basszus, legalább úgy örülök, mintha a közvetlen családtagom volnál. :)
Látom, a humorod is újra a régi, nagyon helyes, sok mindenen átsegíti az embert, ha ilyen jó humora van. ;)

Zoli bácsinak is jobbulást!

Csibész315 2012.07.02. 16:34:10

VÉGRE sikerült, vagy 15x közölte velem, hogy hiba az elküldés közben, próbáljam újra.

Altezza 2012.07.02. 19:47:05

@Csibész315:
A kitartó munka mindig meghozza az eredményét!
:-)

Ha szeretnéd, téged is megszúrhatunk egy véres tűvel és akkor máris rokonok leszünk. Köszönöm az örülést!

Csibész315 2012.07.02. 22:57:01

@Altezza: Csak maradj is ilyen kitartó! ;)

A tűről szívesen lemondok, sose bírtam. :P
Az iskolában mindig a legnagyobbal szúrkáltak, pedig nem vagyok elefánt..

Csibész315 2012.07.02. 23:00:19

Jajj, ebben a hőségben félre értettem az első mondatod. :P

De nem baj, Te is légy kitartó. :)

timoya 2012.07.03. 11:09:20

Szia,
Veled együtt örülök a jó híreknek!!!!
Szépen lassan visszakapod a régi életed :)

Fruzsibogár 2012.07.03. 15:02:59

Szia, de jóóó! Egyébként az jutott eszembe, hogy tutibiztos, hogy volt ott bármiféle rák? Mondjuk ezek után már tuti nem is lesz.
"a hiányzó szakasz miatt mennyire változik majd meg az emésztésem utolsó fázisa" - hát erre tudok valamit mondani, nekünk egy cicánk van, aki más okból ugyan, de ugyanilyen műtéten esett át. A vastagbélben a vízfelszívódás történik, ezért ha az a szakasz megrövidül,ez nehezebben megy, így jobban kell figyelni a folyamatos folyadékpótlásra (elvileg szomjúségérzet útján automatikusan megy), viszont így több lesz az output is(ami felesleg, mert nem tud felszívódni ugye, az mind kijön). Plusz rostban gazdag étkezés javasolt(ami egyébként is jót tesz a beleknek). Sajnos neki néha hasmenése van, ez is talán a műtét miatt (vagy nem). Szerintem ennyi, de ő is tök jól van amúgy, te is jól leszel :)

Altezza 2012.07.03. 16:54:45

@timoya:
Köszönöm, úgy legyen!

Altezza 2012.07.03. 16:56:00

@Fruzsibogár:
Én nem is annyira a vastag, mint inkább a végbél miatt aggódok, merthogy abból is faragtak rendesen.
Összesen úgy 16 centit vettek ki, kb. fele-fele arányban.

Fruzsibogár 2012.07.03. 17:27:26

@Altezza: 16 centit? nem aprózták el:(
Gondolom mivel a végbelednek a vastagbeled felé eső részét vették ki, a "kijárat"(vagyis a záróizom) megmaradt és ott nem sérültek idegek, szerintem ennek semmi tartós (hehe) következménye nem lesz.

Altezza 2012.07.03. 18:20:25

@Fruzsibogár: Igen, az izom megmaradt. Az előrejelző rendszer hiánya miatt aggódok (végbél).
Majd meglátjuk.
süti beállítások módosítása