Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Nekem nyolc

2012.08.28. 21:38 :: Altezza

Ennyi kezelés vár ugyanis rám, amit hétfőn már el is kezdek. Illetve nekem nem kell elkezdeni semmit, csak hagynom kellene magam. Ez megy talán a legnehezebben.

A héten edzek egy kicsit egy kis vérvétellel, hétfőn reggel pedig jöhet az éles bevetés: rácsatlakozok a nedűre. A kisorsolt kezelés neve FOLFOX, ami gondolom a legújabb internetes böngésző, ezért kell letöltenem. Frissítés két hetente jön majd hozzá az említett nyolc alkalommal. Nem tűnik túl modern kivitelnek, Androidos változata pl. egyáltalán nincs. Ráadásul a kórház szervere valami kezdetleges ADSL vonalon ad, mert 44-48 óra kell a letöltéshez, ami azt jelenti, hogy két éjszakát is ott kell majd töltenem alkalmanként. A Curiosity földi kivitele lettem. Ennyit a technikai fejlődésről.
A korábban említett mellékhatásokat ezúttal is felsorolták, így mostanra biztossá vált, hogy úgy négy hónap erejéig elbúcsúzhatok a hideg innivalóktól és az idei tél első hóemberének megépítésétől. Plusz várható hányinger, hőemelkedés, láz, végtagok zsibbadása, fokozott érzékenység betegségekre. Utóbbi információval nem pontosan tudom, hogy mit kezdjek, mert eddig ugye úgy évente kétszer voltam náthás, amit két nap alatt néhány zsebkendővel gyógyítottam. Lehet, hogy most háromszor leszek?
Sokan érvelnek a kemó ellen azzal, hogy az csupa méreg, tönkreteszi a szervezetet, de szerintem ez nem igaz. Ha így lenne, akkor biztosan nem írhatnák rá a csomagolásra, hogy BIO. Ráadásul mindegyiket valami HAZARD nevű helyen termesztik. Szóval én nagyon pozitívan állok hozzá.

simpsons-radioactive.jpg
Négy hónap. Ennyi időn át kell majd három napokat áldoznom erre a nyavalyára ahhoz, hogy némileg növeljem az esélyét annak, hogy a lányomra is éveket áldozhassak. Bár utóbbi esetben óriási tévedés áldozatról beszélni. Nyilvánvaló, hogy még a szófogadatlan percek is mind boldogak vele, maximum más színű fejjel boldog az ember. Szerencsére a kéthetes turnusokon elméletben van lehetőség egy picit csúsztatni, amire úgy tűnik szükségem is lesz, mivel az egyik októberi kezelés középső napjára esik a lányom ötödik születésnapja. Mivel a kórházban korlátozott lehetőség van gyerekzsúrok kivitelezésére, kénytelen leszek szabadnapot kivenni akkorra. Remélem, ez megoldható lesz úgy, hogy azzal ne kockáztassam a 25. születésnapján történő részvételemet.
Persze ha mégsem jön össze a halasztás, akkor majd a kórházban ünnepelünk. Pizsama helyett bohócruhát öltök, vízibombacsatát rendezünk használt gumikesztyűkből, a folyosón tolókocsiversenyt tartunk, és az sem érdekel majd, ha nővérek ránk szólnak, hogy nem indexeltünk a proszektúra előtt. 
Ha szépen kérjük a szakácsot, akkor biztos készít tortát is, ami csak jó lehet, hiszen a napi menükkel már bizonyított. Csupa móka és kacagás.

A héten elkezdtem dolgozni, ami egyelőre igen jól esik. Gyakorlatilag olyan, mintha nem is hiányoztam volna úgy két hónapig. A munkatársak szemszögéből persze ez nyilván igaz is. Nem mondom, hogy a munka irama akkora lenne, hogy szembe jöjjek magammal, de igyekszem fenntartani a látszatot, így pl. évekkel ezelőtti leveleket küldök el újra. Ha jól választom ki a tartalmat, akkor simán elhiszik, hogy valami aktuális dologról írok.
Persze ez nem igaz. (Ki tudja, ki olvassa ezeket a sorokat...)
Gondot egyelőre csak a reggeli felkelés okoz, amin nyilván sokat segítene, ha nem éjfélkor vagy utána feküdnék le, de ez nem az én hibám, hiszen nem én akartam 23:00-ás kezdési időpontokat a spanyol bajnokságban.
Pedig tényleg jó lenne pihenni egy kicsit, mert tartok tőle, hogy hiába lesz elvileg bő két napos nyugalmam a kórházban, a valóságban nem fogok tudni lazítani. Állandó őrségben leszek, hogy figyeljem a vénáimat, amik a korábbi kezelések miatt kissé viseltes állapotban vannak. Eléggé parázok, hogy megint mellé megy majd a kemó, hogy eldugul az ér, illetve a branül tű, stb.

Szinte nem is tudom eldönteni, hogy ezektől vagy a mellékhatásoktól tartok jobban? Akárhogy is, nem nagyon van visszaút. Talán az tud motiválni, hogy ha már rövidtávon nem örülhetek, akkor legalább hosszútávon örülhessek.
Jó lenne részese lenni egy olyan beszélgetésnek, ahol a koromat jelző X-ek után érdeklődő kérdésre azt válaszolhatom majd: nekem nyolc.

15 komment

Címkék: énblog élet vicc alvás pánik rák egészség wc unalom vastagbélrák kemoterápia végbélrák kemó Egészségügy FOLFOX

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr424738037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ientepe 2012.08.28. 23:56:16

Kedves Altezza, remélem, a FOLFOX kisrókájával nem fogsz megismerkedni, kívánom, hogy helyette inkább a FIREFOX rókája kössön le, sok-sok blogbejegyzéssel.
Tegnap akadtam rá blogodra - köszi Index! -, és egy ültő helyemben végigolvastam az összes bejegyzést. Azóta naponta többször idekattintok, várva az újabb jelentkezésedet. Egy rendkívüli ember vagy, aki hihetetlen lelkierővel küzd a betegségével, és eközben szellemes bejegyzéseiddel felvidítasz sok búvalbélelt egészségest is. Tudd, hogy sokan drukkolunk Neked, hogy mielőbb győztesen kerülj ki a küzdelemből.
A Goldenblognál az imént szavaztam a blogodra, szeretném, ha bekerülne az első tízbe, mert ott a helye.
Kitartást kívánok a "nyolchoz", magunknak pedig további bejegyzéseket, hogy tudjuk, mikor, hogyan érzed Magad és tudjuk Veled tartani a kapcsolatot a kommenteken keresztül.
Képzeld, megtanultam sünit rajzolni Tőled én, a kétbalkéz! :-) Köszi és újabb rajzokat kérünk! Mi lenne, ha indítanál egy blogos rajzszakkört? Esetleg így: először kezdjük a szemével, majd körzővel mérjük ki a fejét... :-DDD Mókust tudsz rajzolni? :-) Egy jóképű nyuszira is fájna a fogam...

barnaszemű 2012.08.29. 09:31:48

Szia!

Én is szavaztam a blogodra! Már pár barátomat is beoltottam, hogy olvassanak téged, mert én változatlanul könnyesre nevetem magam és ezt muszáj másokkal is megosztanom. CSak így tovább. Egyébként én is köszönöm az Indexnek hogy megtaláltam ezt a blogot:-)

Bajkál 2012.08.29. 14:18:25

Szeretném elmondani, hogy igen, tényleg rendkívüli lény vagy, mint ahogy itt feljebb egyik olvasód aposztrofálta.

Mondom ezt úgy, hogy én is elolvastam mostanra az összes blogposztodat, néha-néha nevetve, mert muszáj volt, de igazából mély-mély gyomortájéki szomorúsággal, mert azért ez az egész, ahogy veled történik, elég abszurd valahol.

Nagy érzéked van ahhoz, hogy igazán emberi történéseket úgy írj le, hogy a háttérben maradjon a kétségtelenül végig érezhető rettegés.

Na éppen ettől nagy az egész, ez a félve nevetős megközelítés nem éppen mindennapi.
Mindenkiből mást és mást vált ki, egy azonban biztosan közös: nem semmi egy pali vagy.

És a goldenblogos helyezéstől függetlenül is mindenképpen írd tovább, gondolom, neked is segít, az ezek után rád járó olvasóknak meg hóttziher', hogy érték vagy.

És mivel éppen rám tört a nyár végi melankólia is, nagy tehetetlenségemben legalább férfiasan annyit tennék hozzá, hogy

Szeretettel

Altezza 2012.08.29. 20:11:52

@Ientepe: @barnaszemű: @Bajkál:

Örülök, hogy az agymenéseim némi élvezeti értékkel is bírnak.
Már azon is meglepődtem, hogy kikerült a blog az Index főoldalra (gondolom valaki mellékattintott a szerkesztőségben), de az meg főleg meglepő, hogy milyen sokan maradtak az első kattintás után. Legalábbis a statisztika és a kommentek száma erre utal.
Így talán a törzskommentelők is új barátokat szerezhetnek. :-)

Nagyon köszönöm a népszerűsítést, a szavazatokat és az elismerő szavakat!
A blog folytatása természetesen nem a Goldenblog eredménytől függ.
Ez a blog két esetben zárulhat le:
1., Megunom az írást.
2., A második ok most nem jut eszembe.

Altezza 2012.08.29. 20:13:13

@felmary:
Várom az első saját műveket!
;-)

bobomami 2012.08.30. 10:12:56

A régebbi beírások kb. felénél tartok (dolgozni is kell), nagyon örülök, hogy akkor találkoztam a blogoddal, amikor már túlestél a műtéteken, így csak enyhén rágom a körmömet. Innen már sétagalopp!
Millió drukk+++++++++++++++++

pityke8 2012.08.30. 15:26:44

Tibire akartam,de amiota olvaslak nem kerdes,melyik blogra szavazok.

Altezza 2012.08.30. 16:52:46

@bobomami:
És nem unalmas úgy olvasni, hogy semmi izgalom sincs közben?
:-)

Altezza 2012.08.30. 16:53:44

@pityke8:
Nem tudom, hogy ki az a Tibi, de remélem, nem sértődik meg, hogy "dobtad".

Köszönöm!

Ientepe 2012.08.31. 16:25:47

Csak egy kérdés, Altezza: a kávézók táborához tartozol vagy sem? Távol álljon tőlem a kávé öncélú ajánlgatása, pláne, hogy nem csodaszer, de rengeteg helyen írják, hogy véd és segít ilyen típusú rákoknál. Én az illata és az íze miatt szeretem, igaz, nem kicsit függő vagyok :-)

Felmary: áááá, köszi, most már mindent tudok, amit kell! :-DDDD

Altezza 2012.08.31. 17:01:13

@Ientepe:
Ha rám tör a vágy, akkor három kávét is megiszok.
Évente.
Szóval nem kávézom.

Ientepe 2012.09.01. 00:02:20

Lehet, hogy érdemes lenne rászokni? Egyre több ilyen cikk születik, remélem, nem csak a kávé lobby hajtja fel a kávé értékét: vital.hu/kave_beldaganat_megelozes
Nyilván semmire sincs garancia, de a jó eredményeid szinten tartásához hátha segít. Az arab kávék isteniek, lágyak, selymesek, erősek!

Altezza 2012.09.01. 07:45:33

@Ientepe: Az édesanyámnak ugyanez volt a baja. Minden nap kávézott. Ettől persze még lehet hasznos a kávé.

pilar 2012.09.03. 19:41:44

@Bajkál: ez a hozzászólás engem is szíven ütött .. megható ..
süti beállítások módosítása