Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Szervusztok, pajtikák

2014.05.02. 21:50 :: Altezza

Így köszöntötte közönségét Vitéz László az előadások kezdetén. Sajnos a sebészeten engem még sosem köszöntöttek így, pedig a kontrollokra járva gyakran érzem magam bábszínházban.

Felveszem az előírt pozíciót a bábművész sebész pedig elkezdi az előadást. A színem pont olyan lesz, mint Vitéz László ruhája és pont úgy is érzem magam, mint főhősünk: kézre húzva. Sőt, meggyőződésem, hogy a "nagymamucikám báli legyezője" néven ismert palacsintasütő is felbukkan, azzal a különbséggel, hogy az nem kerül a bábú kezébe, hanem marad a bábművészében. Legalábbis körülbelül így szoktam magam érezni vizsgálat közben. Igen, a rutinos olvasók kitalálták: ismét eljött a negyedéves tükrözés ideje. Már csak néhányat kell aludnom, és újfent egy előjáték nélküli behatoláson találom majd magam. Se egy vacsora, se néhány dicsérő szó a szemem színére. Ez egy ilyen szakma.

Vitez_Laszlo.JPG

A vérvételt két hete, a hozzá tartozó onkológuslátogatást múlt pénteken letudtam, ott szerencsére minden rendben volt. Az onkológus olyannyira elégedett volt a vérem színével, hogy azt találta mondani, hogy a következő negyedéves ciklusban ismét csak vérvételre küld, hasi ultrahangra, mellkasröntgenre nem. Cserébe szeptemberben elküldene egy teljes CT-re. Nehogy izgalom és röntgen sugarak nélkül maradjak. Utóbbit szerette volna megspórolni, ezért ismét felajánlotta, hogy MRI vizsgálattal próbáljuk meg kideríteni magával ragadó személyiségem titkait, de ezúttal is résen voltam és jeleztem, hogy a beleim továbbra is egy irodaszer rendelésből visszamaradt tűzőgépkapocs-heggyel vannak egyesítve, melyek fémből vannak, ennél fogva mágnesezhetők. Értem én, hogy kíváncsiak a belső titkaimra, de azért mégse fordítsunk már ki. Marad tehát a CT és az újabb sugárdózis. És ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis szintén ősszel lesz esedékes egy teljes tükrözés, ami pont a toldozás-foldozás miatt nem megy hagyományosan, csak virtuálisan, amihez sosem fogják kitalálni, hogy milyen berendezésre van szükség: CT-re. A tavalyi körnél próbáltam kideríteni, hogy miként lehetne összekötni egy virtuális tükrözést egy általános CT vizsgálattal, de akkor azt mondták, hogy sehogy. A tudomány persze fejlődhetett azóta. Reménykedni legalábbis reménykedhetek benne. Őszig.

A legutóbbi posztomban arról nyavalyogtam, hogy nem vagyok feldobva. Nos, jelentem, ha feldobva még nem is, de felszálló ágban azért már vagyok. Nem múltak el a rákkal kapcsolatos aggályaim, csupán annyi teendőm volt az elmúlt cirka három hétben, hogy többször szembejöttem saját magammal, magyarán a koponyámon belül elég sok volt a program, így nem jutott idő aggodalmaskodni. Ezt a receptet persze eddig is ismertem, csak nem volt mindig ennyi tennivaló. Éljen a munka ünnepe!

A hangulat tehát emelkedik, már csak tartani kell az irányt. Ebben az ütemben haladva elég néhány hét és előállhatok valami saját színpadi előadással. Talán a köszöntés is az lesz: szervusztok, pajtikák!

2 komment

Címkék: énblog élet vicc rák egészség vastagbélrák kolonoszkópia végbélrák CT Egészségügy Vitéz László

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr476109155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ymel 2021.10.14. 17:46:15

Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz.

Altezza 2021.10.16. 16:02:33

@ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok.
Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján.
süti beállítások módosítása