Vissza a szürke hétköznapokhoz!

Zsákomban a rákom. Napló a népszerű betegségről, saját szemüvegen át nézve.

Hivatalos Facebook oldal

15 perc hírnév - Médiatár

 

Házipatika interjú: klikk

 

Utolsó kommentek

  • Altezza: @ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok. Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján. (2021.10.16. 16:02) Szervusztok, pajtikák
  • ymel: Na mi ujsag? Jol vagy a vizsgalatok utan? Kicsit kerestem Kemeny Henrikrol anyagot, es feldobta a blogod. Remelem, elsz es virulsz. (2021.10.14. 17:46) Szervusztok, pajtikák
  • Le a spammerekkel: Az a hajráfradi nálam kiverte a biztosítékot. :D Bocs, fogalmam sincs, miről van szó, mobilos nézetben meg semmi más nem látszik, csak a poszt... (2018.09.30. 16:40) Nekrológ
  • Memento Mori: @Altezza: Hurrá! ;-) (2018.04.22. 19:54) Ránc
  • Altezza: @murray: Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd. :-D Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-) (2018.04.07. 19:58) Ránc
  • Utolsó 20

Facebook Activity Feed

Facebook Activity Feed

Bejegyzések

Őszi szelek

2013.09.17. 20:52 :: Altezza

Itt van az ősz, a hulló falevelek, bolyhos pulóverek és a szokásos, negyedéves kontroll időszaka. Minden okom megvan tehát rá, hogy kicsit visszasírjam a nyarat.

Két nyugodt hónap után tegnap reggel ismét részt vettem egy tűpárna hasonmás versenyen, azaz vérvételen voltam. Ez még nem a megszokott kontroll része volt, hanem az október elején esedékes virtuális colonoscopia előkészítése. Mondanom sem kell, hogy úgy várom a vizsgálatot, ahogy anno az iskolakezdést. Igaz, a vizsgálat leírása szerint, ezúttal nem kék, hanem fehér köpenyt kell majd viselnem. Apró szépséghiba, hogy emlékeim szerint anno az iskolában maximum a dolgozatok miatt feszengtem, nem pedig a belém pumpált levegő miatt. Márpedig az esemény szerves részét képezi, hogy az alfelemen keresztül fújnak fel, majd ezután háton és hason fekve is készítenek egy felvételt. A kérdés az, hogy vajon a pumpálás okozta görcsök miatt fetrengek, forgolódok majd vagy azért, mert szépen kérnek? Csábítóan azonban nem csak ez hangzik. A vizsgálat előtti kétnapos koplalás szinte már meg sem kottyan, ellenben maga a hashajtás igazi mókának ígérkezik. Az esemény előestéjén egy szem Fenolftalein tablettával kedveskednek, mely az interneten fellelhető információk szerint korábban gyakran alkalmazott hashajtó volt, de már nem használják erre a célra, mert kiderült, hogy rákkeltő. Azért lássuk be, van abban némi báj, hogy egy rákkontrollhoz rákkeltő anyagot használnak. A CT röntgen sugarakról nem is beszélve. Persze az is lehet, hogy a vizsgálatot végző cég honlapján talált leírást felejtették el frissíteni és azóta már egy olyan szert adnak, amelyről még nincs igazolás, hogy rákkeltő lenne, így biztosítva legalább az illúziót, hogy az biztonságos.

Autumn_wind_1_1.jpg

Tegyük félre a fenti izgalmakat és koncentráljunk a vizsgálat napjára. A tájékoztató szerint ekkor jön ugyanis az igazi móka: a humán vízműtelep. A Fenolftalein után ugyanis egy másik anyagot kell a szervezetembe juttatni, méghozzá három liter vízben feloldva, ami már önmagában is szép adag, de ha ehhez azt is hozzá vesszük, hogy mindezt egy óra alatt kell ledönteni, akkor láthatjuk, hogy a fentebb említett extra levegő még jól is jönne, hiszen ekkora ivászat közben nem sok idő jut a levegővételre. Úgy tűnik, addigra már tényleg a hátsómon keresztül fogok levegőért kapkodni. Ennél is jobban aggaszt, hogy a leírásban szereplő gyors lefolyás vajon mit takar? Odáig értem, hogy a harmadik liter utolsó cseppjének kortyolása után 1-1,5 órával már víztiszta lesz a termék, de véleményem szerint ez még mindig nem az az állapot, ami utazásra ösztönözne. Márpedig túl sok idő nem telik el az ivászat és a vizsgálat között, hiszen az első poharat öt órával a vizsgálat előtt kell az OEP egészségére emelni. Nem bánnám, ha az odaút nem párosulna egy intim tornával.

Azt már amúgy is kezdem unni. Mivel a kibelezésem óta még nem találtam béldonort, továbbra is megcsonkított emésztőcsatornával tengetem a mindennapokat. A kivágott résznek pedig az utolsó szakasza az, amely a legjobban tud hiányozni. Ahogy a mondás is tartja: minden jó, ha jó a vége. Az említett hiány ugyanis azt eredményezi, hogy időnként akár napi 10-15 alkalommal is látogatást teszek oda, ahová még a Király is jármű nélkül menne. Ráadásul továbbra sem találtam még ki, hogy mikor, mennyit és mit kellene ennem, hogy ez valamivel tervezhetőbb legyen. Időnként felfedezni vélem a Szent Grált, de ezekről egy-két héten belül kiderül, hogy csak utánzatok. A leggyakoribb menetrend az, hogy 2-4 napig folyamatosan járkálok, majd 1-3 nap szünet. Legutóbb a kakaótúladagolásban véltem felfedezni a dolog szabályozottabbá válását, de kezd olybá tűnni, hogy nem ez lesz a tuti recept. Pedig annyi házi készítésű csokis kekszet ettem mostanában, hogy már az ellenségeim szerint is édes voltam. Már attól tartottam, hogy a magas cukortartalom miatt jövedéki adót vetnek ki rám.

Időnként rettentően el tud keseríteni az állandó wc-re járkálás. Az rendben van, hogy élek, meg van mit olvasni, nézni ücsörgés közben, de néha ezt csak annyira tudom értékelni, mint egy tengerre néző börtöncellát a Hawaii szigeteken. Utálom, hogy minden egyes programomat feltételes módban tudom csak megbeszélni, mert azt sem tudom, hogy egy óra múlva melyik oldalát nézem majd a mellékhelyiség ajtajának, pláne nem, hogy hol leszek mondjuk két nap múlva.

Az agyam persze tudja, hogy összességében örülnöm kell, de a lelkem azért gyakran jelzi, hogy voltak már jobb napjai is. Szépek az ősz színei, de az első hűvös szelek közepette nem sokra megyünk a nyaralás alatt készült képekkel.

11 komment

Címkék: énblog élet vicc rák egészség nyaralás wc sugárzás letargia kolonoszkópia végbélrák belezés CT Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://altezza.blog.hu/api/trackback/id/tr515521004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.PhD Kvasztics 2013.09.17. 22:17:46

Ez a cím... :)))))
A Fenolftalein olyan régi, hogy 1967-ben, szívműtét utáni lábadozás közben egy féltől teljesen kiürültem, továbbá teljesen legyengültem, kezem-lábam, mindenem remegett. Nem tudtuk, hogy ettől a hashajtástól, mentő vitt vissza a kórházba, mindent rendben találtak, aztán egyszer csak rákérdeztek a dologra és megnyugodtunk. Úgy hogy csak óvatosan, mert nagyon durva! Bár lehet, hogy ez már nincs is forgalomban. Sok sikert!

anna_over_the_moon 2013.09.18. 11:14:30

Én szeretem nézegetni a nyaralásos képeket, különösen ilyenkor. (Idén persze nem voltunk nyaralni, de a tavalyiak is megvannak).
Nem tudok sok jó tanáccsal szolgálni (gondolom, azzal amúgy is tele van a padlás). Mindenesetre szarul hangzik (szó szerint), amit leírtál. És mivel az ilyen papírokon mindig a lehető legrosszabb verziót vázolják fel, szerintem ennél csak jobb lehet.
Majd gondolok Rád, feltéve, ha megmondod, pontosan mikor kell! :-)

John Doe3 2013.09.18. 12:49:40

Azért azt látni kell, hogy az állatkísérletekben kimutatott daganat-promotáló hatás két év folyamatos adagolás után jelentkezett, olyan dózisban, amely embernél kb. 20 tablettának (!) felel meg naponta. Egyébként az összes ún. rákkeltő hosszú, folyamatos expozíciót tételez fel. Úgyhogy csak nyugi.

Altezza 2013.09.18. 13:07:20

@John Doe3:
Valószínűleg tényleg nem ez a legnagyobb kockázat, de azért vicces.

Altezza 2013.09.18. 13:08:13

@Dr.PhD Kvasztics:

Ha ennyi év alatt csak emlékképet hagyott maga után az a tabletta, akkor talán én is megúszom ennyivel.

Altezza 2013.09.18. 13:08:54

@anna_over_the_moon:
Ha hozol kamerát, hogy lefilmezd, akkor azt is megmondom, hogy pontosan hova gyere.
;-)

anna_over_the_moon 2013.09.18. 13:35:29

@Altezza: Félsz, hogy csuklani fogsz vizsgálat közben a sok rád gondolástól?

Altezza 2013.09.19. 08:58:29

@anna_over_the_moon:
Ööööö, miért gondolod, hogy női témákban jókat írnék? Mert lányos a sikolyom vérvételkor?

anna_over_the_moon 2013.09.19. 09:14:36

@Altezza: Jól van na, a lényeget sikerült leszűrnöm a cikkből :-)
Vaaaagy: azt hittem, lány vagy.

Így akarjon az ember jót másoknak.

Altezza 2013.09.19. 09:43:42

@anna_over_the_moon:
Jó, akkor majd írok valami női témát, csakhogy ne érezd úgy, hogy hiába szóltál.

Már csak témát kéne találnom....
süti beállítások módosítása